Dit najaar gaan we vóór positiviteit met Mark Verhees

Met de komst van de herfst kunnen we allemaal wat meer positiviteit gebruiken. Daarom is het boek Vóór positiviteit van Mark Verhees voor auteur Saskia Boree niet onopgemerkt gebleven. Dit boek is een bijzondere ontdekkingsreis waarin zowel de schrijver zichzelf, als de lezer meetrekt in een flow van positiviteit.

Volgens de psychologie is positiviteit en persoonlijke groei een eigen keuze. Dat wordt steeds weer aangetoond, omdat alleen jijzelf eigen krachten kunt versterken, en zelf deze beperkingen los kunt laten. Jijzelf bent de enige persoon die aan het einde van alle ontdekkingen, al dan niet met een gerust hart, kunt zeggen dat je daadwerkelijk meer uit het leven hebt gehaald.

Mark Verhees besloot zelf de wetenschap van de positieve psychologie op zijn leven toe te passen, wat voor hem een prachtige openbaring is. Want zo zegt de schrijver op de laatste bladzijden van het boek, er ligt nog een open ruimte voor hem, waarin hij meer ontdekkingen gaat doen. Vandaar dat positiviteit nog geen verleden tijd voor hem is, sterker nog, het is zijn passie. Vóór positiviteit gaat dan ook over zijn reis, waarin vele adviezen vanuit positieve psychologie zijn verwerkt in krachtige en kwetsbare verhalen. De inspirerende spreuken zijn daarbij een goede aanvulling, en kan hart en ziel openen voor nieuwe inzichten.

De auteur laat blijken ook zijn gevoelens prachtig op papier te kunnen zetten. Dit laat hij zien doordat hij naast een aantal eigen gedachten, ook een aantal gedichten van zijn hand te delen. Elk hoofdstuk heeft een korte, maar krachtige samenvatting, zodat de lezer het voor zichzelf kan inprenten en daardoor kan de lezer deze kennis op zijn of haar eigen leven toepassen.

Nadat Mark Verhees zijn passie had ontdekt, besloot hij dit te delen, en sinds 2011 heeft zijn weblog al vele duizenden volgers. Voorpositiviteit.nl is een inspiratiebron voor iedereen geworden, en bevat veel heerlijke en fijne positieve energie. Het boek Vóór positiviteit is een zeer positieve aanvulling daarop geworden, en is een geweldig naslagwerk voor mensen die wel wat meer helderheid en zonneschijn in het leven kunnen gebruiken.

Tekst: Saskia Boree

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Positieve effect van liefde op onze gezondheid
Lees ook:De optimalist – leer perfectionisme loslaten
Lees ook:Sterker worden door de keerpunten in ons leven
Lees ook:Geef flow aan je leven
Lees ook:Haal meer uit je hersenen met Mark Tigchelaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.