Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij

Met de kennis uit het boek ‘Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij’ leer je de dingen op een eenvoudige manier naar je hand te zetten. Ervaar hoe je een ander kunt laten kiezen wat jou het beste uitkomt, hoe je lichamelijke en psychische pijn op een onverwachte manier kunt verzachten en hoe je per direct aardiger of aantrekkelijker gevonden wordt. Leer hoe je door het maken van bepaalde bewegingen nieuwe oplossingen bedenkt, wat de macht van je middelvinger is of hoe je anderen kunt aanzetten tot socialer gedrag.

In dit boek, dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek en eerder verschenen columns, laat Margriet Sitskoorn, auteur van Het maakbare brein en Passies van het brein, zien hoe je wetenschappelijk bewezen technieken kunt toepassen in je leven van alledag. ‘Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij’ maakt duidelijk hoe je op verrassend eenvoudige manier kunt bereiken wat je wilt, maar dat jij ook voortdurend beïnvloed wordt door anderen.

Over de auteur
Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag. Het spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving invloed op de hersenen uitoefenen en hoe we zo emoties, vaardigheden en gedrag kunnen beïnvloeden. Zij schrijft naast haar internationale wetenschappelijke werk columns voor verschillende bladen. Voorts werkt ze mee aan diverse tv-programma’s en is zij een veelgevraagd spreekster.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Kinderuniversiteit Tilburg schrijft kinderboek over identiteit
Lees ook:Weight Watchers boek: Omdat het werkt!
Lees ook:Haal meer uit je hersenen met Mark Tigchelaar
Lees ook:Zo blijft je brein ook op latere leeftijd goed
Lees ook:Zelfs Dick Swaab wordt beïnvloed door zijn omgeving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.