Doorzoek jezelf: Het geheim achter het succes van Google

Het boek ‘Doorzoek jezelf’ van Chade-Meng Tan is recent verschenen in Nederland. Het boek is gebaseerd op het gelijknamige door Meng ontwikkelde medewerkersprogramma van Google en richt zich op het ontwikkelen van emotionele intelligentie door middel van mindfulness. Hierdoor worden medewerkers productiever en betere leiders maar ook rustiger, gelukkiger en onbaatzuchtiger.

Doorzoek jezelf‘ is wetenschappelijk onderbouwd en ontwikkeld in samenwerking met een team van experts, zoals Daniel Goleman, Jon Kabat – Zinn, Norman Fisher en een wetenschapper van Stanford University, op het gebied van mindfulness, emotionele intelligentie en wetenschap. Cursisten leren beter omgaan met deadlines, stress en collega’s door middel van kleine aanpassingen in de houding. Een belangrijk punt in het boek is aandacht geven aan een ander, en aandacht geven aan jezelf. Chade-Meng Tan: “Mijn collega’s bij Google geven aan dat de cursus hun leven veranderde, één van hen draaide de beslissing om Google te verlaten zelfs terug.”

Met het boek helpt Meng mensen:

- Nieuwe betekenis en voldoening te vinden in het werk
- Beter te worden in wat ze doen
- Effectiever managen, beter luisteren en communiceren en rust te brengen in iedere situatie
- Gelukkiger worden en minder gestrest
- Privérelaties te verbeteren
- Persoonlijke crises te boven te komen

Hoewel veel buitenstaanders denken dat werken op de Google-campus vooral heel leuk is, is er ook sprake van een hoog stressniveau en strakke deadlines. Google-medewerkers moeten keihard werken en staan onder continue druk. Maar medewerkers bij Google mogen twintig procent van hun werktijd besteden aan projecten die buiten hun functie vallen. Een bijzondere manier om creativiteit en innovatie te stimuleren. Meng gebruikte deze tijd om ‘Doorzoek jezel’f (Search Inside Yourself) te ontwikkelen.

Over de auteur
Meng was de 107ste werknemer van Google en begon er in 1999 toen Google nog in de opstart fase zat. Hij was een succesvol programmeur, maar maakte de overstap naar Personeelszaken nadat hij een cursus in mindfulness ontwikkelde. ‘Doorzoek jezelf’ is inmiddels door 1.000 Google-medewerkers gevolgd. Meng’s officiële functietitel bij Google is ‘Jolly Good Fellow (which nobody can deny)’. Een woordgrapje op ‘Google Fellow’, het hoogst haalbare bij Google. Zijn functieomschrijving luidt: ‘Enlighten minds, open hearts, create world peace’. Alle bekendheden die bij Google op bezoek komen, willen Meng ontmoeten om zich door hem te laten inspireren. Barack Obama, Lady Gaga, de Dalai Lama, Muhammed Ali, Hillary Clinton en vele anderen hebben kennis met hem gemaakt.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Ben jij al een echte Google-kenner
Lees ook:Basisgids Werken met de Google Nexus tablet
Lees ook:Minister Maria van der Hoeven maakt zich zorgen over aanbod Google Books
Lees ook:Google zoekt schrijvers via 7 miljoen dollar aan advertenties
Lees ook:Google sluit deals voor boekenproject

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.