Zoektocht naar liefde door wetenschappelijke loep

In het nieuwe jaar komt er nog zo’n leuk boek aan.

Mensen die gelukkig zijn in de liefde zijn tevredener met hun leven, hebben minder kans om ziek te worden en leven zelfs langer. Maar het vinden, veroveren en behouden van een partner is een hele kunst. In ‘Hartstocht’ bekijkt Tila Pronk de zoektocht naar de liefde door de wetenschappelijke loep.

Psychologen hebben de afgelopen jaren belangrijk onderzoek gedaan dat ons in staat stelt fundamentele vragen over de liefde te beantwoorden. Waarom vinden we bepaalde mensen aantrekkelijk? Waardoor slaat de vonk over? Is de staat van verliefdheid terug te zien in activiteit in de hersenen? Waarom hebben partners die net samen zijn zo’n rooskleurig beeld over elkaar en hun toekomst samen? Hoe groeit een prille liefde uit tot een langdurige en sterke relatie? Hoe ga je om met irritaties, jaloezie en leugens? En hoe kan het dat zo veel relaties – ondanks goede intenties van beide partners – toch mislukken?

‘Hartstocht’ geeft een keur aan wetenschappelijke feiten en verrassende inzichten over de liefde, die de kijk op je eigen liefdesleven en dat van anderen totaal zal veranderen.

Over de auteur
Tila Pronk werkt als sociaal psycholoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar zij onderzoek doet naar de liefde. In 2011 is ze gepromoveerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op onderzoek naar de vraag waarom sommige mensen hun relatie beter kunnen behouden en beschermen dan anderen.

Verschijningsdatum: 17 januari 2012

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Positieve effect van liefde op onze gezondheid
Lees ook:Over de liefde, je leven en het enneagram
Lees ook:Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij
Lees ook:Jacques Bos ontdekt het ongrijpbare zelf
Lees ook:Eerlijke zoektocht naar Mr Right

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.