Marian Henderson brengt bloemen naar Boeddha

Geen alcohol drinken, leven in eenvoud, geen dieren – dus ook geen muggen! – doodmaken. In ‘Bloemen voor Boeddha’ legt Marian Henderson uit wat het voor haar betekent om meer dan dertig jaar boeddhist te zijn. Het boeddhisme geeft verdieping aan Hendersons leven, ook al vindt ze het soms lastig om zich aan de regels te houden. Daar komt bij dat Hendersons levenspartner een scepticus en atheïst is.

En passant geeft Henderson ook een inleiding in het boeddhisme. Zo komen de Vier Edele Waarheden en het Achtvoudige Pad aan bod. Sogyal Rinpoche, de dalai lama en Thich Nhat Hanh zijn enkele van haar inspiratiebronnen; ze laat hen uitgebreid aan het woord.

Onomwonden beschrijft Marian Henderson haar worsteling. Brengt het volgen van het boeddhistisch pad haar net zoveel als het haar kost? Zal het haar lukken om op de ingeslagen Weg voort te gaan?

Over de auteur
Marian Henderson schreef eerder ‘De aap op mijn rug’ (2003) en ‘Vlinderkind’ (2004). Ze werkte 35 jaar in de gezondheidszorg en is momenteel werkzaam als tekstschrijfster. Ze woont in Harlingen

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Kickstart je zelfvertrouwen met een portie positiviteit
Lees ook:Vrijen, slapen, eten, drinken, dromen…
Lees ook:Boeddha tweets: kleine antwoorden op grote levensvragen
Lees ook:Manou vertelt over Maria Mosterd en haar bestseller
Lees ook:Rebelse Boedha Dzogchen Ponlop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.