Leer stap-voor-stap mediteren

Sta je stil en kom je niet verder in het leven? Zou je creatiever willen zijn, gezonder en meer in balans? Met dit boek leer je hoe je dat aanpakt. Geluk, balans, gezondheid, het zit allemaal in jezelf, ligt gewoon voor het grijpen. En je krijgt het te pakken met behulp van meditatie. Zet je scepsis opzij, want meditatiecoach Salzberg bewijst dat het werkt. Over exact vier weken kun jij het ook.

Mediteren is eigenlijk niets anders dan even stilstaan bij jezelf, een moment van rust. Zonder zweverige taal, maar duidelijk en op eenvoudige wijze beschrijft Werkelijk gelukkig door de kracht van meditatie wat het is, wat je ervan kunt verwachten en hoe je meditatie kunt inpassen in je dagelijkse leven. Zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat mediteren onder meer stress vermindert, je bloeddruk verlaagt en je focus verscherpt. Ook leert Salzberg je meer over mediteren tijdens het lopen en over minimeditaties – die kun je snel even doen voordat je bijvoorbeeld een belangrijke afspraak hebt.

Salzbergs praktische programma duurt slechts 28 dagen en is voor iedereen geschikt. Door dagelijks te oefenen met de bijbehorende cd krijg je de basistechniek van het mediteren snel en gemakkelijk onder de knie. Ook geeft Salzberg handige tips over hoe je – tijdens je meditatie – om kunt gaan met gedachten aan bijvoorbeeld boodschappenlijstjes of de was.

Over de auteur
Sharon Salzberg is een van de belangrijkste meditatieleraren ter wereld. Ze geeft al dertig jaar meditatieonderricht en is medeoprichter van de Insight Meditation Society. Daarnaast is ze auteur van verscheidene boeken die haar inzichten ondersteunen. Haar tone of voice is wijs en geestig, persoonlijk, modern en vriendelijk.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Een moment van ontspanning voor drukke moeders
Lees ook:Oosterse wijsheid voor dagelijks gebruik
Lees ook:Mindful mediteren met Jacqueline de Vries
Lees ook:De winterdip te lijf met mindfulness-zonder-zen-gezeur
Lees ook:Pleidooi om opnieuw vrouw te durven zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.