Waarom we allemaal van Mars komen

Vrouwen kunnen van nature niet kaartlezen en mannen zijn niet in staat tot empathie? In dit spraakmakende boek veegt Cordelia Fine alle vooroordelen over man-vrouwverschillen van tafel. Deze verschillen zijn niet aangeboren, maar aangeleerd, beweert de Britse psychologe.

Steeds meer mensen geloven dat er een aanwijsbaar biologisch verschil bestaat tussen het mannelijke en vrouwelijke brein. Het bewijs dat populair-wetenschappelijke onderzoekers als John Gray, Simon Baron-Cohen en Leonard Sax hiervoor aanhalen, is volgens Cordelia Fine echter flinterdun.

Grappig, erudiet én gepassioneerd schrijft Fine in haar nieuwe boek dat mannen en vrouwen niet verschillen omdat hun hersenen zijn voorgeprogrammeerd, nee, ze wijt het aan neuroseksisme. Aan de hand van talloze wetenschappelijke onderzoeken laat ze zien hoe gemakkelijk de hersenen en daardoor ook het gedrag zich laten vormen door de opvoeding en culturele factoren.

Over de auteur
Cordelia Fine studeerde psychologie aan de universiteit van Oxford en criminologie aan de universiteit van Cambridge. Ze is gepromoveerd in cognitieve neurowetenschappen aan het University College in Londen. Fine is momenteel als onderzoeker verbonden aan de universiteit van Macquarie en Melbourne (Australië). Ze is beschikbaar voor interviews per e-mail en telefoon.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Nieuw vrouwen/mannen boek van Allan & Barbara Pease
Lees ook:Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij
Lees ook:Theatervoorstelling Waarom mannen seks willen…
Lees ook:Haal meer uit je hersenen met Mark Tigchelaar
Lees ook:Topmannen en topvrouwen over leiderschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.