Zo krijg je grip op je emoties

Emoties bepalen voor een groot deel hoe je je voelt. Als je het naar je zin hebt, ervaar je emoties als plezier, optimisme, waardering, enthousiasme, hoop of tevredenheid. Heb je het niet naar je zin, dan zul je emoties ervaren als verveling, pessimisme, frustratie, zorgen, woede of wanhoop. Hoe krijg je hier grip op?

Jean-Luc Spaninks laat in dit boek zien dat je een keuze hebt hoe je emotioneel op gebeurtenissen reageert. Als je kritiek krijgt, kun je boos worden of dit dankbaar ontvangen. Als iemand je in de auto afsnijdt, kun je schelden of blij zijn dat je niet zo bent. Door onze gedachten te onderzoeken en aan te passen, kunnen we onze emoties reguleren. In ‘Emotioneel meesterschap’ leer je negatieve gevoelens om te zetten in positieve zodat jij je emoties de baas bent.

Over de auteur
Jean Luc Spaninks is van origine verpleegkundige. Hij werkte tien jaar lang met psychiatrische patiënten en getraumatiseerde vluchtelingen. Sinds 2005 werkt hij als Life Coach. Hij hanteert inzichten uit de cognitieve psychologie, NLP en de kwantummechanica.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Dit najaar gaan we vóór positiviteit met Mark Verhees
Lees ook:Positieve effect van liefde op onze gezondheid
Lees ook:Zelfhulpboeken veroorzaken laag zelfbeeld
Lees ook:Mailen met Tijn Touber (+ Win!)
Lees ook:Beenderhuis van Elly Griffiths

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.