Handboek public affairs; ethiek en transparantie

‘Bankenlobby gaat door’, ‘Lobby ingezet bij kabinetsformatie’, ‘Nederlandse belangen behartigd in Brussel’, ‘Milieudefensie lobbyt voor Schipholgans’.
We lezen het dagelijks in het nieuws, lobbyen of ‘public affairs’. Maar wat is dit? Wie doen dit? Hoe worden belangen behartigd?

Frans van Drimmelen geeft in zijn boek een verrassende inkijk in de ontwikkeling, ethiek en transparantie van het vakgebied public affairs. Niet alleen belangenbehartiging op en rondom het Haagse Binnenhof komt uitgebreid aan bod, maar ook in het steeds belangrijker wordende Brussel.

Handboek public affairs biedt een kijkje in de keuken van de professionele belangenbehartiging en beschrijft dit voor velen nog onbekende vak in de breedste zin van het woord. Hét handboek voor professionals, hét studieboek voor studenten, en hét leesboek voor elke politiek geïnteresseerde.

Over de auteur
Frans van Drimmelen (1965) is algemeen directeur en oprichter van het public affairs-adviesbureau Dröge & van Drimmelen. Naast zijn werkzaamheden voor Dröge & van Drimmelen was hij onder meer voorzitter van de Beroepsvereniging voor Public Affairs (BVPA) en is hij actief lid van D66 en lid van de Raad van Advies van De Groene Zaak.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Paul de Leeuws ‘kHebjeLief na vijf dagen tweede druk
Lees ook:Hella Haasse 90 jaar!
Lees ook:Julia Childs kookboek uit 1961 bestormt bestsellerlijst
Lees ook:Marianne Timmer zorgt voor fit leven
Lees ook:Hoe ondernemend zijn Nederlanders nu eigenlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.