Criminele organisatie heeft nog steeds invloed op SNS Bank

In het ontluisterende boek ‘De ondergang van de SNS Bank’ vertelt klokkenluider Hetty van de Laar dat het old boys network nog steeds actief is binnen de bank. Onder verantwoordelijkheid van de overheid zijn diverse personen nog steeds aan het werk voor SNS. Zo is het omstreden vastgoedproject La Cigüeña recentelijk verkocht aan een relatie uit het netwerk van ex SNS-puinruimer Buck Groenhof.

Ondanks de belofte van SNS dat alle banden met advocaat Leo Spigt zijn verbroken, blijkt ook deze nog steeds actief te zijn voor de bank.
Er is een schijn van belangenverstrengeling bij het integriteitsonderzoek dat voor de SNS Bank wordt uitgevoerd door het bedrijf Integis. Floris Croon – van Boer & Croon, dat in opspraak kwam in het fraudedossier – is tevens adviseur bij deze firma. De SNS Bank gaat tot op heden nog steeds door met dreigementen aan het adres van Hetty van de Laar, om haar zodoende het zwijgen op te leggen.

In ‘De ondergang van de SNS Bank’ laat Van de Laar van binnenuit zien hoe een criminele organisatie jarenlang zijn gang kon gaan, en betrokkenen elkaar op sluwe wijze de bal toespeelden. Uiteindelijk zag ze zich gedwongen in juli 2012 aangifte te doen bij de FIOD tegen haar toenmalige baas Buck Groenhof; een aangifte die leidde tot een grootschalig onderzoek.

Op 1 februari 2013 werd SNS Reaal, de vierde bank van Nederland, genationaliseerd. Alle problemen rondom de bank zouden hiermee opgelost zijn. Niets is minder waar, blijkt uit dit explosieve boek.

Over de auteur
Hetty van de Laar is bedrijfskundig ingenieur en sinds 1999 werkzaam geweest als projectleider en adviseur van diverse (vastgoed)projecten, waaronder voor de ING, de Rabobank en Van Lanschot Bankiers. Van 2009 tot 2012 heeft Van de Laar als extern adviseur gewerkt voor SNS Property Finance.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:DSB-gedupeerden krijgen De opkomst en ondergang van DSB gratis
Lees ook:Loverboy Manou: Ik wil publieke excuses van Maria Mosterd
Lees ook:Filmrechten Dirk Scheringa, Verspeeld Krediet verkocht
Lees ook:DSB-drama mooi onderwerp voor boek Jeroen Smit?
Lees ook:Jip en Janneke verdwenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.