Steen voor Steen, over LEGO en haar innovatie

Vrijwel iedereen heeft er in zijn of haar jeugd wel eens mee gespeeld; het lego-steentje. In ‘Steen voor Steen’ wordt voor het eerst gekeken naar het bedrijf achter dit beroemde steentje. Hoe kwam men destijds tot dit ontwerp? En waarom was het zo succesvol? Maar het is niet alleen een kwestie van succes, want dat bleef niet aan. Aan het begin van dit millennium kwam LEGO in de rode cijfers. Wat heeft het bedrijf gedaan om daar weer uit te komen?

Verwacht geen meeslepende roman. Dit boek is bijna een studieboek, geschreven in een zakelijke managementtaal. Als je dat geen probleem vindt, is het een prima boek. Het is leuk om als volwassene te lezen wat er allemaal achter de schermen gebeurde bij het bedrijf dat jouw kinderspeelgoed fabriceerde.

Het boek kent één minpunt. De Amerikaanse schrijfstijl van David C. Robertson is door de vertaling heen te lezen. In plaats van het boek voor de Nederlandse lezer te herschrijven lijkt het erop alsof de zinnen een voor een zijn vertaald, wat niet veel goeds doet voor het leesplezier. Probeer hier echter doorheen te kijken, want de inhoud is er interessant genoeg voor.

Over de auteur
Professor David C. Robertson geeft lessen in innovatie & productontwikkeling aan bachelor- en MBA-studenten van de Wharton School (Pennsylvania). Van 2002 tot 2010 was hij de ‘Lego Professor of Innovation and Technology Management’ aan het Zwitserse Institute for Management Development (IMD). Met zijn zeer uitgebreide kennis over het onderwerp is hij de perfecte schrijver voor dit boek.

Tekst: Jeanine Laudy

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Leidinggeven simpel volgens Mireille van Beugen
Lees ook:Kinderboekenambassadeur Jacques Vriens over lezen
Lees ook:Vaders Voor Lezen
Lees ook:Winnen net zo verslavend als cocaïne
Lees ook:Simone van der Vlugt vertelt over In mijn dromen

Eén reactie op “Steen voor Steen, over LEGO en haar innovatie

  1. Mieke Schepens

    jammer, dat een vertaling dan niet optimaal blijkt te zijn. Wel letterlijk maar niet figuurlijk .

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.