Boekenblog leest Buiten De Lijntjes

‘Buiten de lijntjes’. De titel verraadt het eigenlijk al een beetje: dit boek gaat over creativiteit. Over het herontdekken van je creativiteit, om precies te zijn. Blogger Irene Groenink heeft het boek gelezen. Nieuwsgierig naar de inhoud van het boek? Of benieuwd naar Irene’s mening? Lees dan gauw verder!

Eerste indruk
Saai! Van een boek dat over creativiteit gaat, mag je toch op z’n minst verwachten dat het er ook uitdagend en speels uitziet?! Er staan geen plaatjes in, geen foto’s, geen infographics, niks. ’t Is gewoon een boek met kleine, zwarte lettertjes. Wat een tegenvaller!

Opbouw
Het boek is opgedeeld in tien hoofdstukken: Buiten de lijntjes, De revolutie onder ogen zien, Het probleem met onderwijs, De academische illusie, Je geest kennen, Creatief zijn, Beter gevoel, Je bent niet alleen, Creatief leiderschap en Leren om creatief te zijn. Klinkt allemaal nogal zweverig, hè?

Inhoud
Het viel me meteen op dat dit boek in de ik-vorm is geschreven. Dat zie je niet vaak! Ik vind dat zelf niet erg prettig lezen, maar da’s een kwestie van smaak. De inhoud van het boek is op zich boeiend en leerzaam, maar ook wel redelijk ingewikkeld en moeilijk. Het is niet een boek dat je zo 1,2,3 uitleest. Ik heb ‘m echt een paar keer moeten wegleggen omdat mijn hersenen alle informatie even niet meer konden verwerken, haha.

Auteur
‘Buiten de lijntjes’ is geschreven door Sir Ken Robinson, een Britse auteur, spreker en adviseur op het gebied van kunstonderwijs voor overheden, onderwijs- en culturele instellingen. Hij staat bekend als een voorvechter van creativiteit in het bedrijfsleven.

Tekst: Irene Groenink

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Verander Je Leven En Bereik Blijvend Resultaat
Lees ook:Boekenblog luistert naar Hoe Duur Was De Suiker
Lees ook:Boekenblog leest thriller ‘Mijn zwarte hart’
Lees ook:Niemand de deur uit!, het vakantieboek voor thuisblijvers
Lees ook:Boekenblog leest Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.