Joep Schrijvers geeft tips om iets van je leven te maken

Joep Schrijvers (1957) verkocht meer dan 125.000 exemplaren van de managementklassieker ‘Hoe word ik een rat?’ Vandaag verschijnt zijn langverwachte nieuwe boek ‘Maak er wat van!’. Een boek dat gaat over lastige situaties in ons leven en werk. Niemand is ervan uitgezonderd. De kunst is, volgens Joep Schrijvers, vindingrijk te zijn en er iets van te maken.

Situaties worden pas lastig als ze te zwaar worden voor wat je aankunt. Het toeval speelt je parten, de tijd werkt je tegen of je bent blind geworden voor nieuwe mogelijkheden. Maak er wat van! bevat vier vuistregels: bricoleer, bespeel het toeval, maak de tijd tot bondgenoot en definieer je situatie opnieuw. Wie deze vuistregels toepast, kan er altijd wat van maken.

Uiteindelijk gaat Schrijvers in op de ultieme vraag: Waarom zou je überhaupt iets van je werk en leven maken? Je kunt ook niets doen en blijven simmen. Na een inspirerende zoektocht komt hij tot het antwoord: omdat we niet anders kunnen.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Spoedcursussen om het leven te veraangenamen
Lees ook:Joep! Van den Nieuwenhuyzen in beeld
Lees ook:Tijd maken thema Maand van de Spiritualiteit 2010
Lees ook:De mythes van geluk
Lees ook:‘Tijd maken’ thema Maand van de Spiritualiteit 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.