Prediker biedt levenswijsheid voor managers

Waarom werk ik zo hard? Wat wordt mijn strategie en hoe geef ik sturing aan mijn organisatie? In tijden van crisis klemmen zulke vragen des te meer. Het bijbelboek Prediker biedt stof voor bezinning. Jan Hoogland en Maarten Verkerk combineren in hun boek ‘Prediker voor managers’ oude wijsheden met inzichten uit de organisatiekunde en geven een aantal filosofische beschouwingen.

Prediker, een geschrift dat ruim twee duizend jaar oud is, blijkt een verrassende kijk te geven op actuele vraagstukken. Het gaat over vreugde en verdriet, recht en onrecht, leven en sterven, en zinvol en vervuld leven. Het maakt dat we stilstaan bij de kwetsbaarheid van het bestaan, de onvoorspelbaarheid van de toekomst en de onmogelijkheid om ons leven te beheersen. Het bepaalt ons bij de waarde van de retoriek, de valkuilen van de rationele planning, de leugens van nieuwe managementbenaderingen, de beperkte waarde van een goede strategie en het belang van ontvankelijk leven.

Bedrijfskundig en filosofisch
‘Prediker voor managers’ bevat bedrijfskundige en filosofische reflecties die ondernemers, bestuurders, managers en leiders uitnodigen op een andere manier naar zichzelf en hun organisatie te kijken. Het zijn beschouwende, diepzinnige teksten, die inspireren tot het vinden van eigen antwoorden op de belangrijke vragen rond zin, spiritualiteit en levenskunst in de context van management en organisatie.

Hoogleraren in de christelijke filosofie
Jan Hoogland (1956) is socioloog en filosoof en is (mede) auteur van verschillende boeken op gebied van zorg en filosofie. Maarten Verkerk (1953) is chemicus, organisatiedeskundige en filosoof. Hij schreef verschillende boeken over feminisme, organisatiekunde, ethiek en filosofie.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Het grote filosofieboek
Lees ook:Wat is wijsheid? Filosofische zoektocht van Jan Bor
Lees ook:Boekenblog leest filosofische road-story
Lees ook:Bedrijven hebben meer strategische opties nodig
Lees ook:Belevenisorganisatie bevorderlijk voor economie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.