Positief scheiden kan met het boek van Eveline Jurry

Eén op de drie huwelijken eindigt in een scheiding, één op de zes echtscheidingen verloopt problematisch. Uit cijfers van Jeugdzorg Nederland is gebleken dat het aantal vechtscheidingen nog steeds toeneemt en nog zeer recent is gebleken dat dit dramatische gevolgen kan hebben. Een goede aanpak is dus voor alle partijen van belang, maar in het bijzonder als er kinderen in het spel zijn. Scheidingen moeten volgens Eveline Jurry zorgvuldiger en positiever. Ze deelt een aantal tips.

In haar boek ‘Je wordt weer gelukkig’ laat Jurry zien dat je positief uit een scheiding kunt komen. Dat je leven er uiteindelijk weer sterker en onafhankelijker uitziet, hoe heftig deze periode ook is. Het boek biedt handvatten aan mannen en vrouwen tijdens een scheiding om zo hun dagelijkse leven weer op de rit te krijgen. Met duidelijke illustraties, een overzichtelijk stappenplan en veel herkenbare voorbeelden geeft Jurry haar lezers het perfecte gereedschap om hun negatieve ervaringen in positieve kracht om te zetten en zo herboren uit een scheiding te komen.

Jurry beschrijft in haar boek de unieke methode die ze ontwikkelde om mensen positief door de scheidingsperiode heen te begeleiden. Door de opzet en uitleg van dit boek is het ook zeer waardevol voor familie en vrienden die in hun omgeving met een scheiding te maken hebben.

Enkele tips van Eveline Jurry op een rijtje:
1. Stap uit de slachtofferrol en neem je verantwoordelijkheid. Bedenk waar je goed in bent en ontwikkel jezelf.
2. Stop je energie niet langer in je ex, maar in je eigen leven. Op het leven van je ex heb je namelijk geen invloed meer, maar wel op de dingen die je zelf doet.
3. Vermijd mensen die roddelen of je negatieve energie geven. Creëer een ‘winning team’ om je heen van mensen die je op verschillende manieren ondersteunen. Denk aan de nuchtere vriendin of collega met juridische kennis.
4. Plan één keer per week een ‘power hour’. Dit uur reserveer je voor jezelf en gebruik je om jezelf vragen te stellen als: waar sta ik nu, wat overzie ik niet en van wie heb ik hulp nodig?
5. Werk dagelijks aan je lichaam. Juist in deze stressvolle periode is het belangrijk om heel goed voor jezelf te zorgen.
6. Heb je kinderen? Maak jezelf sterk, zodat je hen op de juiste manier kunt begeleiden om zo veel mogelijk schade en negativiteit te voorkomen.

Over de auteur
Eveline Jurry studeerde rechten in Leiden, was werkzaam in de reclame en schreef artikelen voor bladen. Ze heeft een unieke methode ontwikkeld om mensen positief in het scheidingsproces te begeleiden. Vanwege het succes hiervan in haar eigen praktijk besloot zij dit boek te schrijven en haar ervaringen te delen. Eveline Jurry woont in Amsterdam, heeft drie kinderen, een nieuwe partner en vier bonuskinderen.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Een moment van ontspanning voor drukke moeders
Lees ook:Negende druk voor Uit je burnout van Carien Karsten
Lees ook:Kickstart je zelfvertrouwen met een portie positiviteit
Lees ook:Eveline Vreeburg schrijft een genadeloos familieportret
Lees ook:Opvoedkalender: 52 x inspiratie om het thuis gezellig te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.