Verlaten vrouwen: mannen zijn sukkels en vrouwen zijn sterk

Een op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Maar dat is statistiek. Verlaten vrouwen vertelt de verhalen die aan de cijfers voorafgaan: het moment van het daadwerkelijke vertrek, de donderslag bij heldere hemel, de grond die onder de voeten wegzakt.

Veel mannen die hun vrouwen verlaten blijken een verbijsterende achteloosheid aan de dag te leggen. Ze knijpen er stilletjes tussenuit of vertellen hun vrouw op een dinsdagavond tijdens het koken dat ze met ingang van morgen ergens anders gaan wonen. Ze trekken in bij de overbuurvrouw en laten de zorg voor hun terminaal zieke kind over aan hun vrouw. Anderen dreigen hun kinderen niet langer te willen zien als de nieuwe vriendin niet wordt geaccepteerd of laten hun vrouw midden in haar bevalling zitten.

Elegant dumpen, bestaat het? Niet in deze waargebeurde verhalen van doorsnee Nederlandse vrouwen die ooit allemaal dolgelukkig in de liefde begonnen en dachten dat die eeuwig zou duren. Niettemin is er licht aan het einde van de tunnel. Want mannen zijn sukkels en vrouwen zijn sterk.

Over de auteur
Corine Koole is schrijfster en journaliste. Haar stukken verschijnen onder meer in Het Parool, de Volkskrant, De Morgen en LINDA. Haar recentste boeken zijn Hoe mannen liefhebben, Pascale en Met haar had hij wel seks.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Miriam Jacques, de ex van Ignace Crombé, schrijft nieuw boek
Lees ook:Theatervoorstelling Waarom mannen seks willen…
Lees ook:Wat vrouwen niet aan mannen vertellen
Lees ook:Nieuw vrouwen/mannen boek van Allan & Barbara Pease
Lees ook:Met haar had hij wel seks; nieuwste boek Corine Koole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.