China wordt geen wereldrijk

Chinakenner Henk Schulte Nordholt behandelt in een nieuw verschenen hoorcollege op CD de geschiedenis en ontwikkelingen van het moderne China. Met de Chinese presidentswisseling in het vooruitschiet is kennis van deze oosterse reus belangrijker dan ooit. Welke politieke koers gaat China varen en wat zijn de gevolgen daarvan voor onze economie?

China blijft voor veel westerlingen toch een exotisch en ondoorgrondelijk land. Maar inmiddels heeft het wel de tweede economie van de wereld en woont meer dan 20% van de wereldbevolking in China. Toch denkt Schulte Nordholt dat China geen grote politieke speler wordt: “economische grootmacht ja, wereldrijk nee.”

In vier colleges behandelt hij op overzichtelijke wijze 5000 jaar Chinese geschiedenis, waarbij hij zich focust op het politieke en staatkundige denken. Daarnaast schetst Schulte een duidelijk beeld van de keuzes die zowel in het binnen- als buitenlandse beleid zijn gemaakt , en de gevolgen daarvan. Ook waagt hij zich aan enkele uitspraken betreffende de toekomst van China.

Over de spreker
Henk Schulte Nordholt (1953) studeerde Sinologie in Leiden en is al meer dan dertig jaar actief betrokken bij China. Hij werkte jarenlang in China voor achtereenvolgens het Ministerie van Economische Zaken, AMRO-bank en zijn eigen bedrijf Hofung Technology. Naast zijn zakelijke carrière is Henk Schulte Nordholt al ruim twintig jaar actief als schrijver en spreker over China. Hij schreef drie boeken, vele artikelen en treedt regelmatig op als Chinadeskundige op seminars en workshops. Zijn jarenlange praktijkervaring in China combineert hij met veel kennis op de gebieden van geschiedenis, cultuur, economie en financiën.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Begrijp China als wereldmacht
Lees ook:Chinese schrijfster Xinran Xue spreekt over eenkindpolitiek
Lees ook:Dick Swaab presenteert Wij zijn ons brein in China
Lees ook:Wat is er aan de hand met de Chinese economie?
Lees ook:Een kleine geschiedenis van China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.