Waarom wij de enige mensensoort zijn

In het baanbrekende boek ‘Overlevers’ tracht Chris Stringer antwoord te geven op de grote vragen in het debat over onze oorsprong. Het verschijnt aanstaande vrijdag.

Hebben moderne mensen en neanderthalers elkaar ooit ontmoet en stroomt er misschien zelfs neanderthalerbloed door onze aderen? Waren onze voorouders vervaarlijke kannibalen of bewerkten ze de overblijfselen van hun doden uit eerbetoon? Waren grotschilderingen en gestileerde voorwerpen puur functioneel of waren de makers ervan de eerste kunstliefhebbers?

Stringer leidt de lezer langs een geschiedenis vol felle debatten over de oorsprong van de mensheid. Hij belicht de factoren die vermoedelijk tot de evolutie van de moderne mens leidden, maar die mogelijk ook ten grondslag lagen aan het verdwijnen van andere mensensoorten. Zijn betoog werpt een nieuw licht op wat het betekent om mens te zijn.

Over de auteur
Chris Stringer is als hoogleraar verbonden aan het Natural History Museum in Londen. Hij is een van de meest vooraanstaande onderzoekers op het gebied van de oorsprong van de mens en geeft leiding aan het Ancient Human Occupation of Britain Project, dat tot doel heeft gedetailleerd in kaart te brengen hoe en wanneer Groot-Brittannië door vroege mensen werd gekoloniseerd.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Gekookt voedsel maakt ons menselijk
Lees ook:Hoe de Oudheid ons heeft gevormd
Lees ook:Rik Smits wint met Dageraad prestigieuze prijs
Lees ook:Hoe word je een beter mens; luisterboek helpt
Lees ook:Naweeën van de Eerste Wereldoorlog beschreven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.