Ayaan Hirsi Ali en Aafia Siddiqui in één boek

Deze week verschijnt ‘Twee vrouwen. De islam in de levens van Ayaan Hirsi Ali en Aafia Siddiqui’ van Deborah Scroggins. Een meeslepend geschreven boek over de levens van Hirsi Ali en Siddiqui, die de verdeeldheid onder moslims belichamen.

Ayaan Hirsi Ali vecht met woorden tegen de islam, terwijl er aanwijzingen zijn dat Aafia Siddiqui een aanslag van de omvang van 9/11 voorbereidde. Hirsi Ali ontvluchtte Somalië om een gedwongen huwelijk te ontlopen.

Siddiqui, afkomstig uit een Pakistaanse middenklassefamilie, ging naar Amerika om te studeren, werd neurowetenschapper en ontwikkelde zich tot een fanatiek voorstander van de jihad. Hirsi Ali werd politica en een van de bekendste criticasters van de islam. Siddiqui verkeerde in dezelfde kringen als het brein achter 9/11, werd de meest gezochte vrouw ter wereld en kreeg uiteindelijk een gevangenisstraf van 86 jaar.

‘Twee vrouwen’ geeft een uniek beeld van de rol die vrouwen en vrouwenrechten spelen in het conflict tussen de radicale islam en het Westen en biedt een genuanceerde kijk op de politieke islam en de war on terror.

Over de auteur
Deborah Scroggins is een succesvol journalist en non-fictieauteur. Haar werk is vele malen onderscheiden. Zij schreef het alom bejubelde Emma’s oorlog. Liefde, verraad en dood in Soedan. Voor het onderzoek van ‘Twee vrouwen’ woonde ze vier jaar in Amsterdam en maakte ze reizen naar Pakistan, Kenia en Engeland.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Ayaan Hirsi Ali ontvangt journalistieke Axel Springer-prijs
Lees ook:Ayaan Hirsi Ali over Nomade
Lees ook:Nieuw boek van Ayaan Hirsi Ali verschijnt volgend jaar
Lees ook:Boek over veroordeling voor voorbereiden bomaanslag
Lees ook:Een andere kijk op Iran

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.