Yesim Candan houdt Nederland een spiegel voor

Waarom is de integratie in Nederland mislukt? En voelen Henk en Ingrid zich thuis in het Turkse Alanya? Waarom sluit vergrijzend Nederland de grens voor Fatima, zij die onze billen moet wassen in het verzorgingshuis? Kiezen tussen Nederland en Turkije is als kiezen tussen mijn vader en mijn moeder. Waarom moet ik die keuze maken?

Recent is het boek ‘Nederland, word wakker!’ verschenen. In dit boek stelt Yeşim Candan de lezer en zichzelf deze kritische vragen. Zij is een vrouw met een missie. Een missie om de angst in Nederland te bestrijden. Angst voor de ander, voor het onbekende. Humor stelt ze tegenover bitterheid, hoop tegenover somberheid. In Nederland, word wakker houdt zij Nederland op scherpzinnige wijze een spiegel voor. Niemand wordt gespaard, ook zij zelf niet.

Over de auteur
Yeşim Candan werd in 1975 in Rotterdam geboren en studeerde aan de Rotterdamse International School of Economics en Universiteit Nyenrode. Zij zet zich vol overgave in voor de beeldvorming in Nederland over mensen met een biculturele achtergrond. Ze introduceerde de term bicultureel ter vervanging van allochtoon. Yeşim Candan won in december 2010 de Aletta van Nu prijs.

[isbn]9789461560278[/isbn]

Lees ook:Van Galen sluit succes Olympische Spelen nu af met boek
Lees ook:Jeremy Clarksons dromen goed voor perfect cadeau
Lees ook:Een van de beste boeken van 2013
Lees ook:40 dagen zonder internet
Lees ook:Wie slim is slaapt alleen volgens David Randall

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.