Begrijp China als wereldmacht

Het Westen heeft lang gedacht dat China een democratie zou worden, dat het Chinese economische model inferieur was aan het westerse en dat de Chinese samenleving langzaam zou verwestersen. Het heeft anders uitgepakt. In ‘Verbijsterend China’ zet Jan van der Putten helder uiteen hoe China zich ontwikkelt tot een wereldmacht van een totaal andere soort.

Het land laat zich leiden door zijn eigen waarden en tradities en niet door de onze. Het Rijk van het Midden heeft de rest van de wereld hard nodig om te groeien en te bloeien, en om zo de communistische partij aan de macht te houden. China zal desnoods gewapenderhand zijn economische belangen verdedigen, maar het zal zijn politieke systeem niet aan anderen opleggen.

Over de auteur
Jan van der Putten studeerde klassieke talen. Hij was correspondent voor onder meer de Volkskrant, De Groene Amsterdammer en de NOS in Frankrijk, Latijns-Amerika, Italië en China. Hij geeft geregeld lezingen en workshops over de ontwikkelingen in China. Van der Putten schreef tal van boeken over Latijns-Amerika, Italië en China.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Wat is er aan de hand met de Chinese economie?
Lees ook:China wordt geen wereldrijk
Lees ook:Roman Stefan Brijs wordt vertaald in het Chinees
Lees ook:Dick Swaab presenteert Wij zijn ons brein in China
Lees ook:Chinese schrijfster Xinran Xue spreekt over eenkindpolitiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.