Letselschade voor dummies

Een verkeersongeval, een misdrijf of een ongelukje op het werk; op het moment dat je een ongeval op iemand anders kunt verhalen, krijg je te maken met de letselschadepraktijk. En hoewel jaarlijks honderdduizenden mensen slachtoffer worden van letselschade, zijn de rechten en plichten in het regelingtraject lang niet altijd duidelijk. Wat gebeurde er bijvoorbeeld na de vuurwerkramp in Enschede, de aanslag op zwarte Koninginnedag of de schietpartij in Alphen aan den Rijn met de slachtoffers? Maar nog belangrijker: hoe zou jij moeten handelen als je onverhoopt met letselschade te maken krijgt?

In ‘Letselschade voor Dummies’ geeft auteur Nino Pennino antwoord op deze en andere veelvoorkomende vragen over de letselschadepraktijk. Je leert wat letselschade is, wanneer je recht hebt op schadevergoeding en hoeveel, met wie je in een letselschadezaak te maken krijgt en hoe je de zaak onderbouwt. Ook is er aandacht voor jouw persoonlijke standpunt in een zaak en lees je welke kritische vragen je kunt stellen en hoe je voor jezelf kunt opkomen. Door het hele boek legt Nino sterke nadruk op een respectvolle en zorgvuldige afwikkeling van je zaak. Hij beseft dat het moeilijk kan zijn om je letsel te accepteren en weet vanuit zijn ervaring als letselschadeadvocaat hoe belangrijk het is om erkenning voor je zaak te krijgen.

Het boek is geschreven naar de laatste ontwikkelingen in de letselschadepraktijk. Zo worden zaken als de Wet Deelgeschilprocedure, het in 2010 afgewezen wetsvoorstel affectieschade en de Gedragscode Behandeling Letselschade besproken.

Over de auteur
Mr. Nino Pennino werd na zijn rechtenstudie in 1991 advocaat en specialiseerde zich in de letselschadepraktijk. In 2004 startte hij zijn eigen kantoor Pennino Advocaten, waarvan de letselschadepraktijk een belangrijk onderdeel uitmaakt.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Adriaan van Dis is konijn in Het leven volgens Nino
Lees ook:Thuisdokter voor Dummies
Lees ook:Pap, vertel ‘s! bijzonder cadeau voor vaderdag
Lees ook:Astrid Harrewijn schrijft jaarverslag Bisnez Management in romanvorm
Lees ook:Tweede deel van spannende trilogie Veronica Roth is er

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.