Alsnog een Arabische lente?

Als diplomate heeft Petra Stienen zich meer dan tien jaar beziggehouden met mensenrechten in het Midden-Oosten. In ‘Dromen van een Arabische lente’ laat Petra Stienen zien hoe hoe mensen in het Midden-Oosten denken over democratie, de islam, de positie van de vrouw en over een leven voorbij de dictatuur van de angst. Een interessant boek en ondanks dat het een paar jaar geleden verschenen is nog steeds actueel.

Over de auteur
Petra Stienen studeerde Arabisch en Midden-Oostenstudies in Leiden, Kaïro en Londen. Zij was meer dan tien jaar werkzaam in de Arabische wereld, onder andere op de Nederlandse ambassades in Egypte en Syrië. Ook was zij plaatsvervangend hoofd van de afdeling Noord-Amerika op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Sinds najaar 2010 is Petra Stienen publiciste en adviseur democratisering, diversiteit en diplomatie.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Een kleine geschiedenis van het Midden-Oosten
Lees ook:Jan Terlouw beëdigd als Minister van Vrede
Lees ook:Vertrouw op Allah, maar bind wel je kameel vast
Lees ook:Fatale val van Daphne Timmers toch verschenen
Lees ook:Kleine wereldgeschiedenis van Jan van Oudheusden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.