Boekenblog luistert naar Hoe Duur Was De Suiker

‘Hoe duur was de suiker’. Zo luidt de titel van het boek dat Cynthia McLeod in 1987 schreef.  De roman is sinds kort ook verkrijgbaar als luisterboek. Blogger Irene Groenink heeft het hele verhaal (van ruim tien uur!) beluisterd. Benieuwd naar haar mening of nieuwsgierig waar het verhaal over gaat? Lees dan gauw verder!

Het verhaal
Hoe Duur Was De Suiker’ speelt zich af in de achttiende eeuw. Elza en Sarith, twee halfzusjes, wonen met hun familie op een grote suikerplantage in Suriname. Het is de bloeitijd van de suikercultuur, maar ook die van de voortdurende vrees voor aanslagen door marrons, die onder leiding van Boni uitgevoerd worden op de plantages. Ondanks hun beschermende opvoeding komen de meisjes toch in aanraking met de opstandelingen en de Boni-oorlogen. Ze beseffen dat de suiker duur betaald wordt..

Mening
Bij een luisterboek vind ik één ding heel erg belangrijk en dat is dat het goed en boeiend wordt voorgelezen. Dat is Denise Jannah in dit geval erg goed gelukt. De kracht zit ‘m denk ik in het feit dat Denise zelf Surinaamse is. Met haar accent  geeft ze als het ware een extra dimensie aan het verhaal.

En het verhaal zelf, zucht, is gewoon prachtig. Een meeslepend avontuur. Zielig, misschien hier en daar zelfs wel herkenbaar, boeiend, mooi,.. Niet zo héél gek dus, dat ‘Hoe duur was de suiker’ is verfilmd en aan het einde van dit jaar in de bioscoop verschijnt. Ik reserveer alvast een stoel, kan dat?

Heb je een lange vliegreis voor de boeg? Of heb je gewoon zin om thuis naar dit prachtige verhaal te luisteren? Bestel ‘m dan meteen:

Bestel direct bij Bruna

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Boekenblog luistert naar ´Moord in de bloedstraat´
Lees ook:Boekenblog leest Buiten De Lijntjes
Lees ook:Verfilming Hoe duur was de suiker
Lees ook:Boekenblog leest Een Dubbeltje Op Zijn Kant
Lees ook:Boekenblog leest thriller ‘Mijn zwarte hart’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.