Thriller en luisterboek ‘Wat overblijft’ Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul beschrijft op ontroerende wijze de onmacht van mensen om elkaar te bereiken. ‘Wat overblijft’ is zowel als boek en als luisterboek verschenen. De schrijfster heeft het acht uur durende luisterboek zelf ingesproken.

In een idyllisch winterlandschap wordt zakenman Richard Verkallen gevonden, met sneeuw bedekt, dood. Spoedig blijkt dat Verkallen niet bepaald geliefd was: niet op de zaak en zelfs niet bij zijn gezin. Verkallen zette kwaad bloed bij zijn familie door een donkere vrouw te trouwen. Die vrouw, uit Somalië afkomstig, is inmiddels wanhopig. Na vele jaren is ze het vechten tegen onbegrip en discriminatie moe en wil ze naar huis. Maar hoe zal ze in haar eigen land kunnen overleven met haar gehandicapte zoon?

Inspecteur Paul Vegter ontdekt dat Verkallen er jarenlang een minnares op nahield die hij vlak voor zijn dood aan de kant heeft gezet. Soms is het lot onrechtvaardig, altijd is het onontkoombaar. Niemand beseft dat beter dan de contemplatieve Vegter, die hard bezig is zijn eigen leven weer op de rails te zetten. Met tegenzin werkt hij aan het oplossen van deze schokkende zaak en hij dreigt het overzicht te verliezen.

‘Wat overblijft’ is de spannende nieuwe thriller in de Vegter-serie. ‘De Stille Zonde‘, het eerste boek met inspecteur Vegter in de hoofdrol, werd genomineerd voor de Diamanten Kogel. Het tweede,’Koude Lente‘, werd in 2008 genomineerd voor de Gouden Strop. Daarna volgde ‘Geur van regen‘, dat voor beide prijzen genomineerd werd. In 2011 verscheen’Verloren zoon‘, dat eveneens lovend werd ontvangen.

Bestel direct bij Bruna


Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Voor je stierf van Camilla Grebe en Åsa Träff
Lees ook:Anne Vegter is de nieuwe dichter des Vaderlands
Lees ook:Allerlaatste inspecteur Wexford van Ruth Rendell
Lees ook:Krachtige en imponerende bundel van Els Moors
Lees ook:Luisterboekgeschenk ‘Factor 100′: helemaal niets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.