Pascale Naessens ‘Puur genieten 2′ is veel meer dan een kookboek

Het nieuwe boek ‘Puur genieten 2’ van Pascale Naessens is uit. Het is het vervolg op het boek ‘Puur genieten 1’. Naast haar boeken schrijft Pascale ook voor verschillende lifestyle bladen over voeding en gezondheid en geeft ze lezingen en kookdemonstraties. In haar nieuwe boek gaat ze dieper in op enkele van haar favoriete ingrediënten, verduidelijkt ze haar kookfilosofie en daarnaast straalt het boek meer uit dan alleen maar een kookboek.

Ik was erg verrast dat ik het nieuwe boek van Pascale mocht reviewen. De cover van het boek straalt uit waar het boek voor staat. Gezond eten maar toch puur genieten. Na het omslaan van de eerste bladzijde vertelt de inhoudsopgave wat je van het boek kunt verwachten. De inhoud is niet geordend op recept maar op categorie, een keer wat anders maar erg overzichtelijk.

De eerste pagina’s van het boek bevat vooral veel informatie over hoe voedsel werkt en wat goed voor ons is en wat niet. Het is erg interessant om te lezen en zo krijg je meer inzicht in de recepten die staan beschreven in het boek. Hierdoor begrijp je ook beter waarom Pascale voorkeur geeft aan bepaalde ingrediënten in een maaltijd. Heb je hier nou niet zoveel behoefte aan dan kun je de recepten ook maken zonder deze kennis.

De recepten in het boek zijn allemaal heel duidelijk beschreven met onderaan het recept vaak een tip voor meer variatie. Het is zo duidelijk omdat de structuur van de tekst op de pagina steeds hetzelfde is, waardoor je goed kunt terugvinden waar alle informatie staat. De recepten worden verduidelijkt met ontzettend mooie foto’s. De foto’s belichten precies de ingrediënten die het recept zo bijzonder maakt. Tussen de categorieën door wordt er afgewisseld met een spread van foto’s. Deze gaan niet alleen over eten, maar ook over de levensstijl van Pascale. De foto’s stralen warmte en gezelligheid uit. Je hebt meteen zin om met de hele familie rond de tafel te gaan zitten eten.

In het boek wordt extra aandacht gegeven aan de ingrediënten Zeewier en Kurkuma. Alle recepten die onder de categorie: ‘Het gouden kruid Kurkuma’ vallen bevatten Kurkuma. Er worden niet alleen vlees-, vis- en groenten gerechten besproken maar ook soepen. De gerechten met zeewier zijn in verschillende categorieën terug te vinden.

De laatste pagina’s van het boek bestaan uit meer informatie over eten en over haar andere passie: servies van keramiek maken. Deze zijn onder andere te koop bij Pure. Het boek is een weerspiegeling van de leefstijl van Pascale. Het straalt eenvoud, creativiteit en schoonheid uit. De recepten zijn simpel maar gezond en bevatten alle voedingstoffen die je nodig hebt. Daarnaast hoef je niet uren in de keuken te staan. Een geweldig kookboek wat veel meer is dan dat.

Tekst: Chantal Bolleman

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Kookboek van Pascale Naessens voor ieder met stoomoven
Lees ook:Eenvoudige recepten in prachtig fotokookboek Sacha de Boer
Lees ook:Happinez bundelt verrukkelijke vegetarische recepten
Lees ook:Kookboek Jacob-Jan Boerma met foto’s Sacha de Boer
Lees ook:Snel, simpel en smakelijk koken met slechts vijf ingrediënten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.