Louis Couperus wordt geëerd met bijzonder kookboek

Het is vandaag honderdvijftig jaar geleden dat Louis Couperus werd geboren. De grote schrijver van onder veel meer ‘Eline Vere’, ‘Van oude menschen, de dingen die voorbijgaan’ en ‘De stille kracht’ wordt door uitgeverij Bas Lubberhuizen geëerd met een bijzondere uitgave. José Buschman heeft het boek ‘Couperus culinair’ geschreven. Het bevat een voorwoord van Johannes van Dam.

In dit boek vind je de favoriete recepten van de fijn­proever Couperus en zijn personages, gecom­bineerd met verrassende fragmenten uit Couperus’ werk en schitterende foto’s van bijzondere gerechten en locaties. Een deel van de recepten is afkomstig uit het Italiaanse kookboek van mevrouw Couperus-Baud, met daarin de lievelingsrecepten van haar man. Uit die recepten maakt Buschman een keuze, aangevuld met recepten uit het Haagse kookboek van Couperus’ ouderlijk milieu en uit oude Indische kookboeken.

“Een van de heerlijkste dingen van je verjaardag, dat was de tulband, die klassiek op die dagen verscheen met krentebollen en geraspte broodjes, aan het ‘koffie-drinken’. Die tulband was altijd heel versch, zo vreeslijk versch, dat hij bijna niet te snijden was, dat hij kruimelde onder het mes van Mama en het stuk tulband, dat je kreeg was iets zàligs.”

José Buschman publiceerde eerder onder andere ‘Zoo Ik Iets Ben, Ben Ik Een Hagenaar‘ Een literaire wandeling door het Den Haag van Louis Couperus en ‘Een dandy in de Orient‘. Louis Couperus in Afrika.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:‘De wereld van Louis Couperus’
Lees ook:Roman Louis Couperus levert recordbedrag op
Lees ook:Supermodel Kate Moss komt met kookboek
Lees ook:De beste kookboeken van het jaar
Lees ook:Bewaar je kookverhaal met Belmondo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.