Op eetdekkingstocht met de Groene Garde

De essentie van lekker eten reikt verder dan de smaakpapillen op je tong. Lekker eten gaat terug tot de oorsprong. Waar komt het eten vandaan? Hoe is het geproduceerd? Wat is de impact op mens en milieu? Achter elke maaltijd schuilt een verhaal. ‘De Groene Garde’ neemt je mee op een ‘eetdekkingstocht’ die begint bij de wortels van het eten.

Aan de hand van 100 seizoensrecepten (van bekende koks als Ramon Beuk, Yvette van Boven en Lisette Kreischer) en verhalen en interviews met pioniers kom je meer te weten over seizoens- en streekgebonden eten, biologische voeding, fair trade, koken zonder pakjes en zakjes, de wirwar aan keurmerken, goede en foute vis en de meerwaarde van minder vlees.

‘De Groene Garde. Over (h)eerlijk eten’ is een kookboek dat gaat over de triomf van de seizoenen en natuurlijke smaaksensaties. Het boek staat bovendien boordevol praktische tips voor het kopen, bereiden en bewaren van een (h)eerlijke maaltijd. Met een voorwoord van Floortje Dessing.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:De Groene Garde meest duurzame kookboek 2012
Lees ook:Beste kookboek van Albert Heijn
Lees ook:Happinez bundelt verrukkelijke vegetarische recepten
Lees ook:4 december = nationale anti-pakjesavond!
Lees ook:120 succesrecepten zonder vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.