Smaakstof: magie tussen wijn en gerecht

Wie kent niet het bizarre effect dat verse sinaasappelsap heeft nadat je net je tanden hebt gepoetst. Het heerlijke frisse karakter van de citrusvrucht heeft plaatsgemaakt voor een droge, bittere, fruitloze smaak waarvan je mond samentrekt in een allesomvattend spasme. Vergelijkbare principes verklaren waarom sommige combinaties tussen een gerecht en een wijn niet lekker zijn, terwijl andere je smaakpapillen juist doen glunderen.

‘Smaakstof’ brengt je in 4 x 25 tips alles wat je wilt weten over wijn en het combineren van wijn met gerechten. Zo stuw je in een handomdraai de smaakbeleving naar hemelse hoogten. Smaakstof is een boekje dat van waarde is voor iedereen die geniet van koken, eten en wijn drinken.

Over de auteurs
Huib Edixhoven is de auteur van het boek Dom Pérignon in een rugzak en vaste auteur van WINELIFE magazine. Hij is oprichter van Vindict.nl en geeft wijn-spijs advies en workshops. Huib voltooide de internationale Diplome Course van de Engelse Wine and Spirits Educational Trust, de meest complete en zware wijnopleiding van de Benelux.

Evelijn van Heuven is Register Vinoloog aan de Nederlandse Wijnacademie en medeoprichtster van Vindict.nl. Evelijn geeft dagelijks wijnadvies bij de gerechten op kookwebsite KOOKSE.TV en schrijft over de leukste kanten van wijn voor Hip & Hot magazine en voor WINELIFE magazine.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:De leukste wijncursus die er is!
Lees ook:Geniet meer van wijn
Lees ook:Nog snel een wijncursus van Hubrecht Duijker voor kerst
Lees ook:Handige app van wijnschrijver Harold Hamersma
Lees ook:Harold Hamersma wint Gourmand World Cookbook Award

Eén reactie op “Smaakstof: magie tussen wijn en gerecht

  1. Tanja

    Deze zou ik echt graag een keer willen lezen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.