Heimwee naar boffer, takkenbossenvlees of fluitjespap?

Het nieuwe boek van Karin Luiten is er! Na het succes van ‘Koken met Karin zónder pakjes & zakjes’, waar inmiddels 12.500 exemplaren van zijn verkocht, is er nu ‘De heimweekeuken’.

Iedereen heeft wel een gerecht waar een bijzondere herinnering aan kleeft: de legendarische hazenpeper van je moeder, de pannenkoeken van je opa of de loempiaatjes van je Thaise buurvrouw. Achter al die gerechten schuilt een bijzonder verhaal. Voor de rubriek ‘De heimweekeuken’ in dagblad Trouw schreef Karin Luiten elke week een interview gecombineerd met een lekker recept. Dat leverde zeer uiteenlopende eetherinneringen op, de ene nog mooier dan de andere. Moeders komen vaak ter sprake, uiteraard, maar ook excentrieke tantes en bijzondere oma’s, memorabele reizen of een jeugd in een ver land.

Wat kun je erin vinden? De gerechten variëren van regionale specialiteiten als boffer, knieperties, kruukplaetjes en Fries suikerbrood tot exotische lekkernijen als Chinese jiaozi, Georgische lamsstoofschotel en Vietnamese soep. Ook talloze klassiekers komen voorbij, zoals de perfecte biefstuk, Belgische frieten en Hollandse erwtensoep, en gerechten met intrigerende namen als ‘klimmende mieren’, ‘schildpadjes uit de oven’ en ‘fluitjespap’. Een gevarieerd boek vol prachtige verhalen én zeer maakbare gerechten.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Aan de slag met Karin op moederdag!
Lees ook:Rol voor reisliteratuur sinds bestaan van het boek
Lees ook:Van speculaas tot spekkoek, van baklava tot brood
Lees ook:Met Herman den Blijker kom je de winter wel door
Lees ook:Gerookte lekkernijen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.