Voor dat geheim ben ik te klein – praten over misbruik

Helaas komen jonge kinderen soms in aanraking met seksuele intimidatie of seksueel misbruik. De daders oefenen vaak druk uit op het slachtoffer om met niemand te praten over ‘dat geheim’. Schrijfster Ilona Lammertink heeft hier samen met illustrator Nynke Talsma een bijzonder boek over gemaakt.

Deze maand verschijnt Voor dat geheim ben ik te klein bij Clavis Uitgeverij. Het boek kan de opmaat zijn naar openheid, naar verwerking van en voorlichting over dit gevoelige onderwerp. Lammertink is niet zomaar een schrijfster, die dit onderwerp bespreekbaar wilde maken. Nee, zij is integratief kindertherapeute. Ze gebruikt in de teksten dan ook de woorden van de kinderen zelf. Het boek is geschikt vanaf zes jaar.

Lees ook:Boek moet taboe rond zwangerschap door incest doorbreken
Lees ook:Schrijf de thriller VICTIM ZERO
Lees ook:Lezen in moedertaal wordt beinvloed door tweede taal
Lees ook:Nieuwe reeks schuifboekjes van Clavis
Lees ook:Clavis stelt nieuwe CEO aan na misstanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.