Georgina Verbaan leest Pim & Pom Luistervriendjes

Tegen het einde van de jaren vijftig schreef Mies Bouhuys dialoogjes tussen de katten Pim en Pom voor de kinderpagina van Het Parool. Dit was vlak nadat Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp gestopt waren met Jip & Janneke. Fiep Westendorp illustreerde ook de praatjes tussen beide katten. En ook Pim en Pom werden een fenomeen; de avonturen verschenen jaren later ook in de GPD bladen en werden in 1969 verzameld in de Pim- en Pomnibus.

Op de cd bij dit nieuwe boek leest Georgina Verbaan, die ook de succesvolle animatieserie ‘De avonturen van Pim & Pom’ inspreekt, de dialogen van Pim en Pom voor als kleine toneelstukjes. De verhalen worden afgewisseld met vrolijke liedjes; versjes van Mies Bouhuys die op muziek zijn gezet door componist en muzikant Joren van der Voort. Ook gezongen door Georgina Verbaan.

De teksten van de verhaaltjes zijn terug te vinden in het boek, net als de bladmuziek van vier liedjes. Dit alles uiteraard rijk geïllustreerd met de beroemde tekeningen van Fiep Westendorp. Het hoorspel ‘Een groot avontuur’ besluit de cd; een verhaal uit 1972 dat ook voor kinderen van nu nog even geestig en spannend is.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Georgina Verbaan en Tjitske Reidinga zijn Pim & Pom
Lees ook:Katten Fiep Westendorp op witte doek; Pim & Pom de film
Lees ook:Fiep Westendorp in vogelvlucht
Lees ook:Jip en Janneke in een nieuw jasje
Lees ook:Annie M.G. Schmidt-week 2010 rondom Pluk van de Petteflet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.