Kip wil graag zijn…

Kip wil graag zijn … een prima ballerina’, is het eerste deel van een reeks eigentijdse prentenboekjes, met elk een op zichzelf staand, herkenbaar kinderthema. Het zijn korte verhalen voor en over kinderen die maar al te graag fantaseren en dagdromen over hun toekomst. Immers, ieder kind droomt graag weg bij de gedachte wat zij het liefste zouden willen zijn.

Naast het feit dat de auteur, Fabienne Jansen, veel ruimte laat om deze dromen en fantasieën te laten bestaan, inspireert zij kinderen tevens om zich ondanks al die prachtige fantasieën, ook bezig te houden met de alledaagse dingen van het leven.

Over de auteur
De in 31-jarige in Amsterdam woonachtige Fabienne Jansen, is van huis uit make-up & hair artist en werkte de afgelopen jaren voor talloze tijdschriften en modemerken. Naast haar creatieve oog voor schoonheid/beauty, zijn fotograferen en schrijven al jaren haar grote passie. Als kind was Fabienne al erg creatief en fantasierijk, waardoor zij al vroeg ervaren heeft dat het soms een hele uitdaging was om mee te komen binnen de realiteit van alledag. Eén van haar beweegredenen om ‘Kip wil graag zijn… ‘ te schrijven, is dan ook de wens om kinderen en hun ouders te laten zien dat het prima is om te fantaseren, maar dat je deze fantasieën mee moet nemen binnen de realiteit en niet andersom. De prachtige, oogstrelende illustraties zijn gemaakt door illustratrice Roxanne Dekker.

Lees ook:Meestervervalser Geert Jan Jansen lanceert nieuw boek met eigen werk
Lees ook:Driejarige wil vader vermoorden…
Lees ook:Lekkerste Kinderboekenweek ooit
Lees ook:De raadselachtige verdwijning van de Euromast
Lees ook:Nieuwe serie Kinderboekenambassadeur Jacques Vriens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.