Betty is met niemand te vergelijken; zelfs niet met Evelien

Is Betty de nieuwe Evelien? Haar lotgevallen verschijnen ook wekelijks in Vrij Nederland. Betty zelf wordt geplaagd door heel andere vragen. Ben ik wel aardig genoeg voor mijn moeder? Mogen pijnboompitten nog van de culipolitie? Mag ik geld verdienen met iets waar ik eigenlijk tegen ben? Maken kinderen gelukkig? Hoe lang moet ik nog alimentatie betalen aan mijn lamlendige ex? Moet ik twitteren? Waarom heeft degene die voor me staat in de supermarkt altijd vies eten in z’n karretje?

Fortysomething Betty zoekt tastend en doortastend haar eigen weg in het moderne, woelige stadsleven. Maar ze is uiteindelijk vooral een toeschouwer, een einzelgänger die de wereld beschouwt vanuit haar zolderkamer en door de bril van haar fantasie, die waar nodig een pact aangaat met de genadeloze werkelijkheid. Betty is met niemand te vergelijken. Zelfs niet met Evelien.

Over de auteur
Juliette Berkhout is redacteur bij Vrij Nederland en schreef eerder onder meer voor NRC Handelsblad, Het Parool, Avenue en Marie Claire. Voor ‘Betty’ tekende ze ook 47 illustraties die in het boek afgebeeld staan.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Wat een man nodig heeft volgens Martin Bril
Lees ook:Columns Martin Bril gebundeld in ‘Het geluk dat gezin heet’
Lees ook:Heimwee naar Nederland en Martin Bril
Lees ook:Martin Bril overleden aan darmkanker
Lees ook:Utrechtse VVD wil Martin Brilstraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.