Waarom zeggen we eh…?

Waarom dragen sinterklaaskikkers badpakken? Hoeveel pk heeft een mens eigenlijk? En… Waarom bestaat er geen kattenbelasting? Elke dag geeft nrc.next antwoord op de interessantste, kleurrijkste en spannendste vragen van lezers in de meest gelezen rubriek van de krant, ‘next question’. In Waarom zeggen we eh…? staan de honderd allerbeste van het afgelopen jaar.

Na het lezen van dit boekje ben je voorzien van allerlei bizarre weetjes en nuttige feitjes. In de kroeg of bij de koffieautomaat op het werk vertel jij straks dat mieren niet wegwaaien omdat ze zich tegen de grond aan drukken, dat een bh-sluiting op de rug zit om zo de zwaartekracht te temmen en dat teennagels 1 millimeter en vingernagels 3 millimeter per maand groeien.

Over de auteur
Juliette Vasterman (1980) is redacteur van nrc.next. De afgelopen drie jaar coördineerde zijn de ‘next question’, de dagelijkse rubriek met lezersvragen in nrc.next. Juliette begon haar loopbaan als stringer voor de Washington Post, werkte daarna bij het ANP en zit sinds het allereerste begin bij nrc.next.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Lezers kiezen titel nieuwe nrc.next-boek
Lees ook:Waarom je kat niet mee naar bed mag
Lees ook:De Twittersensatie @Dubbelzinnig, nu in boekvorm
Lees ook:Genomineerden Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2011
Lees ook:Iris Boter weet zich met Zwaartekracht te onderscheiden

Eén reactie op “Waarom zeggen we eh…?

  1. Bart

    Zo heb ik er nog wel ééntje .. waarom is de planeet aarde bevolkt met mensen? ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.