Knagende vragen: antwoorden op alledaagse verschijnselen

Waarom hipt een mus zoals hij hipt? Waarom lusten kinderen geen groente? Waarom ben je in een vliegtuig sneller dronken dan op de grond? Allemaal vragen die beginnen met verwondering, over de gewoonste dingen in het leven. Wie heeft zich, liggend op een grasveld, niet afgevraagd waarom wolken er zo bloemkoolachtig uitzien? ‘Knagende vragen ‘is een populair-wetenschappelijk boek waarin op heldere en aansprekende wijze antwoorden worden gegeven op honderden vragen over alledaagse verschijnselen.

Bram Vermeer neemt de lezer mee op zijn zoektocht naar de antwoorden. In zijn keuken en op straat doet hij simpele proefjes om alledaagse verschijnselen te begrijpen. ‘Knagende vragen’ geeft de wetenschappelijke achtergronden van honderden alledaagse verschijnselen. Soms zit achter een simpele vraag een hele wetenschappelijke studie. Geregeld zijn wetenschappers het ook oneens over simpele kwesties of hebben ze er nog nooit over nagedacht.

Over de auteur
Bram Vermeer is zelfstandig wetenschapsjournalist. Hij publiceerde de afgelopen twintig jaar over uiteenlopende technische onderwerpen voor NRC Handelsblad, Intermediair en vele vakbladen. Hij levert bijdragen aan boeken en tv-producties. Bij Nieuw Amsterdam verscheen van hem als co-auteur ‘Zelfdenkende pillen, en andere technologie die ons leven zal veranderen’.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Rhijja Jansen zorgt voor antwoorden op vragen over mannen
Lees ook:Universum uit het niets
Lees ook:Zoektocht naar liefde door wetenschappelijke loep
Lees ook:Einstein Books lanceert nieuw type boek
Lees ook:De Turken komen eraan: Joost Lagendijk en Nevin Sungur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.