Kijkje in de praktijk van een psychologe

Gevestigd in Pendrecht, één van de meest multiculturele wijken in Rotterdam, ziet Margreet van Geijn dagelijks de meest uiteenlopende Nederlanders in haar praktijk en dat levert een schatkamer voor verhalen. Ze beschrijft ze in ‘Niets menselijks is ons vreemd’, waarbij ze de lezer ook een blik gunt in de gedachtewereld van de psycholoog. Enige zelfspot en zelfreflectie niet schuwt ze hier niet bij.

Als je niet alleen kijkt, maar vooral ziet, als je niet alleen hoort, maar vooral luistert, valt er veel te verhalen. En precies dat doet psychologe Margreet van Geijn in de bundel ‘Niets menselijks is ons vreemd’. In de bundel verhaalt Margreet over gedrag in het alledaagse leven. Soms met verwondering, soms beschouwend, kritisch, analytisch, met humor en compassie.

Bij de veelkleurige verhalen die uit het leven gegrepen zijn, blijft Van Geijn’s onderliggende emotie er een van compassie en liefde voor de mens. De zevenendertig columns vormen samen een mozaïek van de menselijke komedie. Of het nu gaat om de perfectionist, de workaholic, de oude dame, het scheldende echtpaar, de rigide ambtenaar, de aardige dief of de jonge borderliner, zij allen vormen het kleurenpalet van menselijk gedrag. Zij houdt de lezer soms subtiel en soms confronterend een spiegel voor.

Lieve mensen, broze en kwetsbare mensen, ambitieuze mensen, domme, wijze of gemene mensen, uiteindelijk zijn het allemaal verschijningsvormen van ons allemaal. En zeg nou zelf, niets menselijks is ons vreemd.

Over de auteur
Margreet van Geijn groeide op in Arnhem. Na haar middelbare school volgde zij de opleiding voor verpleegkundige in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Daarna volgde Margreet een docentenopleiding aan de Sociale Academie te Rotterdam waarna zij enkele jaren werkte als docente Verpleegkunde. Vervolgens werkte zij in Amsterdam, Zevenbergen en Willemstad bij ouderen.
Na haar universitaire studie Psychologie werkte Margreet in een eerstelijnspraktijk in Eindhoven en Breda. Gedurende aan aantal jaren deed zij psychodiagnostisch onderzoek bij jongeren met gedragsstoornissen. Vanaf 2007 tot heden werkt zij in een eerstelijnspraktijk in Rotterdam-Zuid.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Margreet van Hoorn overleden
Lees ook:Rouwen, hoe doe je dat?
Lees ook:Lief en leed gedeeld op de markt
Lees ook:Junot Díaz veroorzaakt rel in Barnes & Noble in New York
Lees ook:Sjanti Mahabier presenteert De keizer van Rotterdam in tien boekhandels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.