Niet ongevoelig – eerste boek over autisme bij vrouwen

Henny Struik steekt met ‘Niet ongevoelig’ vrouwen met onzichtbaar probleem een hart onder de riem. Het is de eerste keer dat er in Nederland een boek over autisme bij vrouwen verschijnt. De schrijfster vertelt niet alleen haar eigen verhaal, maar laat bovendien nog zestig andere vrouwen aan het woord.

Over het algemeen gaat men ervan uit dat maximaal 20% van de mensen met een gediagnosticeerde autismestoornis van het vrouwelijk geslacht is. Dat dit percentage waarschijnlijk hoger ligt, kwam naar voren in de gesprekken die Henny Struik voor dit boek voerde met 60 vrouwen. Deskundigen bevestigen deze aanname. Zij noemen het boek ‘een aanrader voor vrouwen met autisme die hierin veel (h)erkenning en informatie kunnen vinden. Daarnaast bevelen wij het onze collega’s in de hulpverlening van harte aan, zodat de kennis over autisme bij vrouwen verspreid en vergroot wordt, en deze vrouwen meer passende hulp kunnen vinden.’

Over de auteur
Het is voor het eerst dat in Nederland een boek verschijnt over dit onderwerp en waar zoveel vrouwen aan hebben meegewerkt. Henny Struik kwam zelf pas op latere leeftijd tot de ontdekking dat zij, haar man en haar kind een vorm van autisme hebben.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Schrijfster Birsen Başar over autisme in Turkse cultuur
Lees ook:Lieg jij ook over gelezen boeken als verleidingstruc?
Lees ook:Pas op, Nederlanders – Nederlandse eigenaardigheden
Lees ook:Mailen met… Marianne en Theo Hoogstraaten + WIN!
Lees ook:Streekromankoningin Henny Thijssing-Boer overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.