Boek over Joséphine de Beauharnais, de vrouw van Napoleon Bonaparte

Joséphine beschrijft de onvoorstelbare opkomst en nog ongelooflijker ondergang van een vrouw wier energie en ambitie in haar tijd slechts werden overschaduwd door die van haar man, Napoleon Bonaparte. Een indrukwekkend boek van historica Kate Williams.

Joséphine de Beauharnais (1763-1814) was een jonge weduwe die tijdens de Franse Terreur wist te ontsnappen aan de guillotine, en een van de beroemdste societyvrouwen van Frankrijk werd. Tot veler verbazing ging zij in op de avances van een kleine, zes jaar jongere, onbekende militair uit Corsica. Voor hem was zij de ideale opstap naar een grootse carrière; met haar aan zijn zijde werd hij de machtigste man van Europa, keizer van Frankrijk – terwijl haar juwelenkabinet inmiddels meer diamanten bevatte dan dat van Marie Antoinette.

Maar hun geluk zou niet lang duren. Het lukte het beroemdste echtpaar van hun tijd niet om een zoon en erfgenaam voort te brengen, zodat de keizer besloot Joséphine te verlaten, waarna zij op haar 47ste moest toezien hoe haar ex-echtgenoot bij zijn nieuwe vrouw een kind verwekte.
Joséphine is een intrigerende en meeslepende biografie over de grote liefde van de kleine generaal – een vrouw die nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Historica Kate Williams (1974) volgt met deze historische biografie de grootse traditie van schitterende Engelse vertelkunst. Zij studeerde in Oxford en Londen, en verschijnt regelmatig op BBC en Channel 4. Ze publiceerde onder meer boeken over de jonge prinses Victoria, de wording van koningin Elizabeth II, en Emma Hamilton, de minnares van Nelson.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Wervelende roman over kleinste man ter wereld
Lees ook:Kate Moss werkt met Louise Wener aan boek over jong model
Lees ook:Kosmos Uitgevers koopt vertaalrechten biografie Robin Williams
Lees ook:Supermodel Kate Moss komt met kookboek
Lees ook:Lebowski verwerft wereldrechten biografie John ‘Stoner’ Williams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.