Mode in de jaren vijftig: Fabulous Fifties

De jaren vijftig waren tijden waarin optimisme en verandering de boventoon voerden. De brede selectie originele jaren vijftig-kleding weerspiegelt deze tijdgeest. Het modebeeld tintelt van plezier. De elegantie en de chic van de Parijse Couture bestond naast de zwierige rock ’n roll mode van de jeugd. Het boek ‘Fabulous Fifties’ toont een overzicht van de mode uit de jaren vijftig.

Idolen als Audrey Hepburn, Grace Kelly, Jackie Kennedy en Marlon Brando drukten hun stempel in deze jaren op de mode. Parijs was haar toppositie als modecentrum door de oorlog verloren aan de Verenigde Staten, maar deed haar uiterste best om deze te heroveren. Modeconservator Madelief Hohé van het Gemeentemuseum Den Haag toont deze veranderingen op modegebied in het boek ‘Fabulous Fifties’.

Het boek ‘Fabulous Fifties’ is uitgebracht ter gelegenheid van de tentoonstelling Fabulous Fifties – Fabulous Fashion die nog tot en met 3 februari 2013 te bezoeken is in het Gemeentemuseum Den Haag. Niet alleen de prachtige couture, maar juist ook de vernieuwende, betaalbare mode ‘van de straat’ worden in het boek in beeld gebracht.

Met 175 afbeelding is ‘Fabulous Fifties’ een boek waarin de mode uit de jaren vijftig ook vandaag inspiratie en plezier biedt. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan moderne modeontwerpers als Prada, Dior, Balenciaga en Jil Sander, die zich lieten inspireren door de Fabulous Fifties: always in style.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Hooggehakt en kortgerokt – 100 jaar met de mode mee
Lees ook:Leo Blokhuis portretteert beatstad Den Haag
Lees ook:Het hondje dat uit de mode raakte
Lees ook:Cécile Narinx: Geluk is een jurk
Lees ook:Gouden Film voor boekverfilming Alleen maar nette mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.