Liefde en overleven in de Goelag

Orlando Figes komt met een bijzonder, ontroerend verslag dat een unieke persoonlijke inkijk geeft in de Goelag. Vijftienhonderd liefdesbrieven, verstuurd van en naar een kamp in de Goelag, vormen de kern van ‘Schrijf je me?’ Het werk toont de lezer een uitzonderlijk liefdesverhaal.

Lev en Svetlana Misjtsjenko ontmoeten elkaar in Moskou als studenten in de jaren dertig van de vorige eeuw. In de jaren veertig raken ze gescheiden door de oorlog, en wanneer Lev veroordeeld wordt tot jarenlange gevangenschap in de Goelag, vechten ze om de liefde voor elkaar levend te houden. In het geheim schrijven ze elkaar brieven. Het is uniek in de geschiedenis van de Goelag dat deze correspondentie volledig ongecensureerd gebleven is.

Dit nieuwe boek van Orlando Figes vormt niet alleen een nauwkeurige documentatie van het leven in de Goelag, maar ook een aangrijpend verslag van de innerlijke strijd van twee geliefden om te overleven en te blijven vertrouwen in de liefde in een onmogelijke tijd.

Over de auteur
De Britse historicus Orlando Figes (1959) is hoogleraar Geschiedenis aan Birkbeck College, University of London. Hij schreef over de Russische geschiedenis onder meer de veelgeprezen boeken ‘Tragedie van een volk’, ‘Natasja’s dans’, ‘Fluisteraars’ en ‘De Krimoorlog of de vernedering van Rusland’. Hij ontving verscheidene prestigieuze prijzen voor zijn werk.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Orlando Figes is terug
Lees ook:Orlando nieuwe fictie-imprint A.W. Bruna Uitgevers
Lees ook:‘De Goelag Archipel’ van Solzjenitsyn wordt verplichte lectuur in Rusland
Lees ook:Het succes van kwaliteitskrant NRC Handelsblad
Lees ook:‘Elke liefde telt’ voor Boris Dittrich

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.