Afrika, de bron van ons bestaan volgens Martin Meredith

Deze maand is ‘De bron van ons bestaan van Martin Meredith’ verschenen. Een fascinerend verslag van honderd jaar onderzoek naar en wetenschappelijke controverses over het ontstaan van de mensheid.

Afrika geeft zijn geheimen niet gemakkelijk prijs. Diep verborgen liggen daar de antwoorden op de vragen over de oorsprong van de mensheid en de bron van onze beschaving. Na een eeuw archeologisch onderzoek hebben wetenschappers er kennis over het begin van menselijk leven verzameld. Vele vragen zijn echter nog niet beantwoord.

In zijn boek ‘Afrika, de bron van ons bestaan’ volgt Martin Meredith – die eerder de bestseller ‘The State of Africa’ en biografieën over Mandela en Mugabe schreef – het spoor van de ontdekkingen die wetenschappers de afgelopen honderd jaar maakten over de menselijke oorsprong. Daarnaast beschrijft hij de geschiedenis van de studie over dit intrigerende onderwerp. Hij vertelt over de onderlinge rivaliteit, de persoonlijke vetes en de heftige controverses tussen de wetenschappers. Over de vaardigheden en de enorme inzet waarmee duizenden jaren van menselijke evolutie in kaart zijn gebracht.

De resultaten van het onderzoek zijn immens. Wetenschappers hebben meer dan twintig menselijke soorten ontdekt, die inmiddels zijn uitgestorven. Ze bewezen niet alleen dat Afrika de geboorteplaats van de mensheid is, maar ook van onze soort: homo sapiens, de moderne mens. Wetenschappelijk onderzoek onthulde dat de eerste vormen van technologie, taal en kunst uit Afrika kwamen en toonde aan dat bij een uittocht, zo’n zestigduizend jaar geleden, kleine groepen Afrikanen hun geboorteplaats verlieten om de rest van de wereld te bevolken.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Waarom wij de enige mensensoort zijn
Lees ook:Martin Bossenbroek schrijft boek over Boerenoorlog
Lees ook:Zo vallen je foto’s zeker op
Lees ook:Lezen in moedertaal wordt beinvloed door tweede taal
Lees ook:Knagende vragen: antwoorden op alledaagse verschijnselen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.