Papieren veulens schuwt nachtdieren niet

In ‘Papieren veulens’ zoekt Hanneke van Eijken in een heldere, zintuiglijke stijl de grenzen van steden op, ze bouwt huizen en verkent schaduwkamers. Ze aait straathonden en fantasievogels, volgt bewoners achter muren van glas en steen. In sterke zinnen schept ze een wereld waar alles mogelijk is. Zwijgend dragen ballonverkopers een lucht vol roze beren, antilopen schieten langs ramen. Nieuwe gronden worden zorgvuldig gemeten.

Papieren veulens is klankrijk, muzikaal en licht van toon, maar schuwt nachtdieren niet. De zinnen uit dit debuut blijven als drafpassen nog lang nadansen.

Over de auteur
Hanneke van Eijken (1981) is dichter en jurist. Ze publiceerde in verschillende literaire tijdschriften (o.a. Tirade en Het Liegend Konijn) en ze droeg haar gedichten voor op grote literaire podia en op festivals als Lowlands en De Parade. In 2012 won ze de Jotie T’Hooft Poëzieprijs. Naast poëzie schrijft ze een proefschrift over Europees burgerschap. Papieren veulens is haar langverwachte debuutbundel.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Finalisten NK Poetry Slam 2010 bekend
Lees ook:Heb je nou je zin…
Lees ook:1,2 miljoen euro voor literaire tijdschriften
Lees ook:Nalatenschap Ed Leeflang naar Letterkundig Museum Den Haag
Lees ook:Poëzie is een kruisverhoor volgens Gerry van der Linden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.