Avond Malen: debuutbundel van Tuvit Shlomi verkrijgbaar

De debuutbundel van Tuvit Shlomi – winnares van de El Hizjra Literatuurprijs – ligt nu in de winkel. Shlomi haalde in 2009 het wereldnieuws met haar controversiële inzending onder pseudonym.

Bij etablissement Avond Malen gaat alles door de maag. Middels een menu in zes gangen word je deel van een nachtelijke zoektocht naar zelf, naar woordeloze tijd en naar vermiste identiteit.
De menukaart leidt je via het voorgerecht en de soep een leven binnen vol klanken en beelden, interne zeeën en woestijnen. Dan volgt het vlees dat diep verlangend wordt opgediend – maar wat innige liefde leek, verandert al snel in een kwellende fata morgana. Zo reis je de vierde gang binnen – al dwalend op zoek naar de smaak van thuisland. Ten slotte volgen met ijzige dranken ook ijzige realisaties. Maar wordt het daarmee ook licht in dit nachtrestaurant?

Tuvit Shlomi excelleert in deze lichtvoetige poëzie die rijk is aan dubbele bodems. Je honger zal niet worden gestild, maar zodra je aan ‘Avond Malen‘ begint, zul je blijven eten. En dat is maar goed ook – want alles op de kaart wordt opgediend en opgegeten. Of je wilt of niet.

Over de auteur
Tuvit Shlomi (1980), biologe en journaliste, werd geboren uit een Nederlands-Joodse moeder en een Israëlische vader. In 2009 ontving ze de prestigieuze El Hizjra Literatuurprijs onder de naam Wallada bint al-Mustaqfi. ‘Avond Malen‘ is aan Wallada en nog twee sterke vrouwen opgedragen.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:AKO Literatuurprijs 2012: deze 25 op Tiplijst maken nog kans
Lees ook:Eigenlijk was ik te jong voor het werk van Giphart en Zwagerman
Lees ook:Tiplijst voor AKO Literatuurprijs 2010 bekend
Lees ook:Erik Menkveld winnaar Academica Literatuurprijs 2012
Lees ook:Filmrechten Kruisverhoor Peter Delpeut verkocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.