Dichter Pieter Boskma staat weer op scherp met Mensenhand

‘Mensenhand’ is de eerste dichtbundel van Pieter Boskma sinds het veelgeprezen, diverse malen herdrukte ‘Doodsbloei’ (2010), het ‘rouwdagboek in verzen’ dat hij schreef na de dood van zijn vrouw. Waar ‘Doodsbloei’ in het teken staat van afscheid en gemis, zou je kunnen zeggen dat de dichter met ‘Mensenhand’ weer ontwaakt tot het leven.

Nu eens droogkomisch en prozaïsch, dan weer hoog opwiekend in gevleugelde lyriek, schildert hij een wereld waarin de magie en het mysterie, de droom en het visioen nog niet zijn weggesaneerd. Tegelijkertijd rijst uit deze gedichten een felrealistisch portret van onze tijd op, met al zijn hectiek en overdaad aan indrukken.

“Ik sta weer op scherp”, zegt Boskma in ‘Mensenhand’. Het levert een exuberante dichtbundel op, die de vele ingrediënten bevat die we van Boskma kennen: de grote beeldkracht en muzikaliteit, de combinatie van het lyrische en het epische, de bedwelmende cocktail van tonen, thema’s en stemmingen.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Amy Winehouse werkt aan dichtbundel en kinderboek
Lees ook:Gerrit Komrij (68) overleden – nieuwsoverzicht
Lees ook:Neem de tijd laat zien hoe wij van onze tijd zijn beroofd
Lees ook:Voorproefje: R.J. Ellory – Een stil geloof in engelen
Lees ook:Ramsey Nasr is Dichter des Vaderlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.