Verzameling van teksten Jonathan Franzen

Jonathan Franzens roman ‘Vrijheid’ is de succesvolste en meest geprezen roman van de afgelopen jaren en een ambitieuze verkenning van het Amerikaanse leven in de eenentwintigste eeuw. The New York Times noemde het ‘een verslavende kroniek van een gemankeerde familie, en tegelijk een onuitwisbaar portret van de tijd waarin wij leven’. In ‘Verder weg’, een verzameling van teksten die Franzen de afgelopen jaren schreef, behandelt hij de thema’s die hem al zijn leven lang bezighouden.

Of het nu gaat om een gewelddadige ontmoeting met stropers op Cyprus, zijn gemengde gevoelens over de zelfmoord van zijn vriend en literaire rivaal David Foster Wallace of zijn originele kijk op de manier waarop de technologie onze omgang met de liefde heeft veranderd: Franzens observaties en gedachten zijn hoogstpersoonlijk en tegelijk universeel. Andermaal bewijst Jonathan Franzen zich als een superieur schrijver, begaan met de problemen van het menselijke bestaan. Verder weg is een subliem en verrukkelijk boek van een van de belangrijkste schrijvers van onze tijd.

Over de auteur
Jonathan Franzen (Illinois, 1959) brak in 2001 door met de roman ‘De correcties’, waarvoor hij de National Book Award ontving. Zijn volgende roman, ‘Vrijheid’, verscheen in 2010 en werd opnieuw een internationaal succes.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Het Kraus-project van Jonathan Franzen
Lees ook:Filmeditie van Being Flynn van Nick Flynn
Lees ook:Vrije wil is geen illusie volgens Herman Kolk
Lees ook:Afrika, de bron van ons bestaan volgens Martin Meredith
Lees ook:Saskia De Coster schrijft scherpzinnige familieroman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.