Eindelijk sneeuw! Arjan Peters schreef er zelfs een boek over

Nederland ligt bedekt onder een dik pak sneeuw. Waar werklui klagen, genieten kinderen van de witte vlokken. Journalist Arjan Peters is al tijden gefascineerd door het winterse tafereel. Hij schreef er zelfs een boek over.

Een fragment uit ‘Eindelijk Sneeuw’: “Nooit heb ik geweten waarom sneeuw mij altijd treft. In de afgelopen jaren kwam het begrip geregeld in mijn artikelen en columns terug. Soms terzijde, soms prominent. Misschien dat een bundeling van die stukken iets kan onthullen.

In deze kleine onderzoeking van een ontroering gaat het telkens over anderen; kunstenaars, acteurs, muzikanten, schrijvers en schilders, maar die hardnekkige sneeuwgerichtheid moet toch ook iets over de beschouwer zeggen. Het mysterie van de ‘chilly softness’ (kille zachtheid, Emily Dickinson) kan nooit worden verklaard. Het in woorden vangen zou al veel zijn. Volgens mij zijn de afbeeldingen in deze uitgave minstens zo belangrijk. Zij tonen wat eigenlijk niet gezegd kan worden.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Het effect van voeding op de gezondheid van je kind
Lees ook:Mailen met… Gaston Dorren over Taaltoerisme
Lees ook:Liefhebbers van het spannende boek mogen ‘Twee Tranen’ niet missen
Lees ook:Joep Schrijvers geeft tips om iets van je leven te maken
Lees ook:Mailen met… Arjan Visser over Hotel Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.