Binnenkort bundels van Doutzen Kroes, Gerard Joling en Jim Bakkum?

Supermodel Doutzen Kroes gaat een column schrijven voor het maandblad Marie-Claire, Gerard Joling voor het nieuwe 100% NL Magazine en Jim Bakkum doet dit inmiddels wekelijks voor Hitkrant. Zij zijn niet de enige, maar welke columns van BN’ers haalden het uiteindelijk tot in boekvorm? We selecteerden er een aantal.

Daphne Deckers, waar we waarschijnlijk binnenkort wel weer een boek van kunnen verwachten nu ze ontslagen is bij radio 100% NL, is een goed voorbeeld. Van haar zijn al de nodige boeken verschenen. Denk aan ‘De echte Deckers’ met haar beste columns uit Viva, maar ook de bundels met haar columns uit De Telegraaf als ‘Opwaartse drukte’, ‘Manlief’, ‘Schudden voor gebruik’ en ‘Decksels’.

Cabaretière Sara Kroos komen we ook tegen in de boekhandels. Haar hilarische columns uit Viva zijn gebundeld in ‘Sara Kroos rekent af’ en de recentste bundel ‘Sara Kroos rekent nog een keer af’. Deze dame schreef zelfs een heus boek, namelijk ‘Bij mij thuis’. Een boek dat kinderen helpt om hun thuissituatie, maar ook die van hun klasgenootjes, beter te begrijpen. Tegenwoordig is het tenslotte niet meer vreemd dat een kind twee mama’s heeft of alleen in het weekend bij zijn vader woont.

En zo zijn er nog een aantal andere voorbeelden, denk aan ‘Letterlijk leuk’ van Gordon, ‘De tweede Raymann’ en ‘Het beste van Raymann’ van Jörgen Raymann, ‘Lieve Marianne’ van Peter Heerschop, ‘Over Leven’ van Anita Witzier en het werk van Fiona Hering werd gebundeld in ‘De wereld van Fiona’. Verder is er ‘Faster, Pussycat!’ van Beertje van Beers, ‘Caroline’ waarin de beste columns uit Beau Monde van Caroline Tensen bijeen werden gebracht, ‘Het beste van Beau’ van Erven Dorens, ‘Voorpret is de leukste pret’ van Marin Gaus en ‘Oppas opa’ Koost Postma.

Lees ook:Sara Kroos debuteert als schrijver
Lees ook:Sara Kroos leest voor uit Doorkijk
Lees ook:Daphne Deckers wil boek schrijven over de puberteit
Lees ook:Daphne Deckers hoopt op rimpels
Lees ook:Daphne Deckers schrijft roman; debuut eind september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.