De vrouw achter ‘Het leed dat huisvrouw heet’

‘Het leed dat huisvrouw heet – alledaagse ergernissen van een moeder’ als je die titel leest, word je toch meteen nieuwsgierig naar de schrijfster? Wij spraken Yvonne van der Wal, die deze bundel met 55 columns heeft gepubliceerd. Recensenten zijn vol lof over dit boek, maar waarom moeten de lezers van dit blog de bundel eigenlijk lezen?

“Ik denk dat iedere jonge vrouw en/of moeder wel iets in mijn columns herkent”, aan het woord is Yvonne van der Wal. Deze 33-jarige moeder woont samen met de vader van haar twee kinderen. Tot voor kort werkte zij als visagist en verkoopster bij The Body Shop. Toen er bij haar dochter de diagnose PDD-NOS werd gesteld besloot zij tijdelijk te stoppen met werken en pakte de pen in de hand.

“Het begon met het inzenden van mijn mening naar de rubriek ‘Wat U Zegt’ uit de Telegraaf. Daarvan zijn er inmiddels meer dan 90 geplaatst. Toen ik eenmaal thuis ‘zat’, ontdekte ik Hyves en begon ik met het schrijven van blogs. Eerst alleen over de zorgen betreffende mijn dochter, daarna ook over andere zaken die me bezighielden. Ik merkte dat lezers die graag lazen en steeds terugkwamen om mijn blogs te lezen; ze begonnen er zelfs om te vragen. De redactie van een online vrouwenmagazine ontdekte zo ook mijn verhalen en vroegen of ik voor hen wilde gaan schrijven. Een groot compliment! Nu heb ik zo’n 600 leden die mij volgen en schrijf ik columns voor www.ze.nl. Na vele positieve reacties en de vraag waarom ik mijn verhalen niet bundelde, ging ik kijken naar de mogelijkheden. Met ‘Het leed dat huisvrouw heet’ als resultaat

Het is een bundel van 55 columns met de meest uiteenlopende, alledaagse maar bovenal herkenbare onderwerpen, waarin met veel humor, zelfspot, sarcasme en een snufje sentiment naar de dagelijkse beslommeringen van het moederschap en de hedendaagse maatschappij wordt gekeken. Wat mij betreft echt een cadeauboek voor alle vrouwen en jonge moeders. Er zijn zeer goede recensies over geschreven. Dat is natuurlijk niet meteen een reden om het te lezen, maar ik denk dat het ook een steuntje in de rug kan zijn op de momenten dat je denkt: heb ik dat nou altijd?”

Daar heeft de schrijfster gelijk in. ‘Het leed dat huisvrouw heet’ is namelijk een hele leuke, luchtige bundel. De liefhebbers van ironische humor zullen hier echt van houden. En omdat het uit korte verhalen bestaat, kun je het ook gemakkelijk weer even wegleggen en later weer oppakken. “Wel zo fijn als je druk bezig bent met moederen”, besluit Yvonne lachend.

Lees ook:Heleen van Royen blij met succes De gelukkige huisvrouw
Lees ook:Lang lezen met Tineke Beishuizen; columns, verhalen etc.
Lees ook:Martin Bril overleden aan darmkanker
Lees ook:De jongen die demonen zag van Carolyn Jess-Cooke
Lees ook:Duik in het verre verleden met Jacqueline Zirkzee

7 reacties op “De vrouw achter ‘Het leed dat huisvrouw heet’

 1. Martine Dollee

  Heel erg goed en leuk boek

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gon Salomons

  Ik heb met veel plezier dit boek gelezen.Zeker een aanrader voor iedereen.Ze schrijft zou leuk ,dat ik uit kijk naar het volgende boek .Hou mij op de hoogte.Haar stukjes in de Telegraaf zijn ook zo leuk .

    /   Beantwoorden  / 
 3. Bert Brands

  Is dit boek gewoon in elke boekhandel ( of Bruna ) te koop. Lijkt me een leuk boek voor mijn (ex)vrouw. Ze is Poolse, maar misschien herkent ze er toch meer in,dan ze waarschijnlijk denkt.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Chinouk

  Je kan in iedere boekhandel het boek bestellen door de titel, auteur en ISBN-nummer door te geven.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Bert Brands

  Bedankt Chinouk. Ga z.s.m. kijken!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Marieke

  Ze schrijft idd super! Ik ben heel blij met haar columns op onze site!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Patricia de Ryck

  Dat kan ik me voorstellen, Marieke.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.