Boekenblog leest chicklit ‘De wraak van Prada’

Heb je zin in een meeslepende chicklit vol hilarische én herkenbare momenten? Dan ga je absoluut genieten van ‘De wraak van Prada’, geschreven door Lauren Weisberger. Dit boek vormt een vervolg op de populaire titel ‘De duivel draagt Prada’ en het leest lekker vlot weg. Terwijl ik zat te lezen, moest de buschauffeur mij zelfs eraan herinneren om uit te stappen en dat effect heeft een boek zelden nog op mij.

Acht jaar nadat ze ontslag nam bij Runway en zo ontsnapte aan de greep van Miranda Priestly, lijkt Andrea Sachs haar leven goed op de rails te hebben. Ze is opgeklommen tot redacteur bij The Plunge, de hotste bruidsglossy van het moment, en werkt zij aan zij met Emily, haar vroegere collega bij Runway en nieuwe BFF. Andrea is stapelverliefd op Max en ze droomt al over trouwen, maar de herinnering aan Miranda Priestly bezorgt haar nog steeds nachtmerries. Andrea weet niet dat al haar inspanningen om een nieuw leven op te bouwen haar recht in de armen drijven van de vrouw die ze uit alle macht probeert te ontvluchten…

De wraak van Prada is ontzettend grappig en het bevat een goede verhaallijn. Het is geen standaard chicklit en dankzij de vlotte schrijfstijl van Weisberger, wil je het gelijk uitlezen. Het verhaal loopt heerlijk door en bevat verrassende wendingen. Alle fans van het eerste deel hebben de gedreven, maar vaak onzekere Andrea waarschijnlijk erg gemist. Dit tweede deel maakt het gemis van de afgelopen jaren meer dan goed.  Andrea Sachs is inmiddels acht jaar verder na haar Runway-avontuur en het bruidsmagazine The Plunge is mede dankzij haar inzet enorm succesvol. Ze heeft haar ideale man aan de haak geslagen, ze trouwt én Miranda Priestly is niet meer in haar leven. Maar is het perfecte plaatje nu helemaal compleet?

De kracht van De duivel draagt Prada was een kijkje nemen achter de schermen bij een modemagazine. We hebben veel vertekende beelden van deze werksfeer en in het boek wordt een realistischer beeld geschetst van de cultuur die soms schuilgaat achter een magazine. Je leeft erg met Andy mee als je leest aan welke wensen en eisen van de hoofdredactrice Miranda Priestly ze moet voldoen. Het vervolg op dit boek creëerde hoge verwachtingen bij lezeressen. De wraak van Prada is iets langdradiger, maar het is alsnog een waanzinnig vervolg dat het wachten meer dan waard was. Hopelijk volgt de verfilming ervan binnenkort!

Tekst: Dagmar Boer

[isbn]9789022566534[/isbn]

Lees ook:Een liefdesleven vol twijfels…
Lees ook:Marleen Janssen: De eerlijkste frietbakster van Vlaanderen
Lees ook:Serie gebaseerd op spannende boeken Andrea Camilleri
Lees ook:Cruise Control nieuwe chicklit van Carlie van Tongeren
Lees ook:Glazuur van Lisette Jonkman Chicklit van het jaar 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.